Kortárs táncműhely indul a Berczik Sára Budai Táncklubban: a Góbi Rita, Wéninger Dalma és Keresztes Patrik alkotta oktatói team tagjai felváltva képzik a tánccsoport tagjait az órák folyamán. A közös munka eredménye, hogy a tanév végére a tanult kombinációk és kompozíciók alkalmazásával készülnek el a koreográfiák.

Góbi Rita óráin garantált a feltöltődés, mert a művésznő egy igazi energiabomba, aki szívesen megosztja az energiák áramlását, és rávezet saját testünk, lelkünk felfedezésére, tudatos használatára, fejlesztésére. A kondicionáló mozgássorok a befelé figyelésből átvezetik a résztvevőket a páros, majd csoportos kapcsolódásra, egymásra figyelésre és együttműködésre. A bennünk rejtőző játékosság és a mozgás szabadon engedésén keresztül nyitnak majd utat, hogy megtapasztaljuk, elfogadjuk és felvállaljuk önmagunkat, ezáltal felszabadul a kreativitásuk és kiállhatnak önmagunkért.

Wéninger Dalma a modern tánctréninget a klasszikus vonalvezetésre alapozza: a gyakorlatok a klasszikus és modern mozgásformák fúziójából építkeznek. A kombinatív és koreografikusabb mozgások mellett egyaránt helyet kapnak a fókuszáltabb és célspecifikus gyakorlatok, melyeknek célja, hogy a különböző mozgásformákon keresztül szabadon újraértelmezzék a már ismert, vagy újonnan elsajátított tánctechnikákat, melynek eredményeként biztos alapot teremtenek a különböző táncstílusokban való helytálláshoz. Keresztes Patrik óráin kezdésként a teljes testet bemelegítő feladatokat finoman formálják edzés jellegűvé. Ezt követően a térre, koordinációra, különböző mozgás minőségekre és a mozdulatok zeneiségére fókuszáló gyakorlatokat végeznek, illetve improvizálnak.

Az órákat 13-20 éves korosztálynak ajánlják.

Kiemelt kép: Góbi Rita (Fotó: Piti Marcell)