A Budapesti Tavaszi Fesztivál idén 40. alkalommal kerül megrendezésre április 3. és 19. között. A programok most is rendkívül sokoldalúak, az érdeklődők különféle kiállítások, koncertek, tánc – és színházelőadások közül válogathatnak. Az összművészeti fesztiválon nemcsak magyar, hanem külföldi világsztárok is fellépnek, illetve közreműködnek egy-egy produkcióban. Kiemelt szerepe van ebben az évben a zenének, a rendezvénysorozat meghatározó elemét képezi a Liszt-maraton, amely rögtön a nyitó napon egy egész estés koncerttel varázsolja majd el a hallgatókat.

Emellett a tánc és a balett kap nagy hangsúlyt idén a fesztivál programjai között. Hasonlóképpen, mint a Liszt-maraton, április 3-án kerül bemutatásra Lajkó Félix és a Győri Ballett GisL című produkciója, amely a klasszikus Giselle-történet újraformálására tesz kísérletet. Ezen kívül látható lesz a Magyar Táncművészeti Egyetem gálaestje, illetve a Magyar Nemzeti Táncegyesület legújabb produkciója, A hűtlen feleség – Barcsai szeretője is a Müpában. A Trafó – Kortárs Művészetek Házában egy igazán egyedi újcirkuszi témájú előadást is meg lehet majd tekinteni a rendezvénysorozat végén a Freak Fusion csapat előadásában, ha pedig ez még mind nem lenne elég, szintén a Trafóban három egymást követő nap is látható lesz az Enter Achilles fizikai színházi produkció, amit Ballet Rambert és Sadler’s Wells koreográfusok közreműködésével újítottak fel.

Bár a fesztivál csak egy hónap múlva kezdődik, már vannak teltházas események, ezért érdemes már most átböngészni a programokat, és feltölteni naptárainkat a kedvenceinkkel.

Kiemelt kép: GisL, a fesztivál nyitóelőadásának plakátja (Fotó: Budapesti Tavaszi Fesztivál)