Megnyílt a budapesti Néprajzi Múzeumban A koreai stílus – Hagyományos öltözék és lakás Szöulból című időszaki tárlat. A kiállítási tárgyak egyenesen a Szöul Történetei Múzeum gyűjteményéből érkeztek, célja pedig a dél-koreai főváros hétköznapjainak bemutatása, a tárlat tovább erősíti a hazánk és Dél-Korea közti egyre szorosodó kulturális kapcsolatokat.

Korábban Szöulban is rendeztek már magyar kiállítást, sőt jövőre a Magyar Nemzeti Táncegyüttes háromhetes turnéra indul Koreába, ezáltal nem csak verbális örökségünket ismerik meg az ott élők, hanem azt is megtudják milyenek a magyar népdalok és a néptánc. A Koreai Köztársaság magyarországi nagykövete, Hong Kju Dok, kiemelte, hogy a szöuliak egyre jobban érdeklődnek Magyarország iránt.

A kiállítás Szöul tradicionális viselet- és lakáskultúráját, valamint ennek az örökségnek a továbbvitelét tárja elénk. Emellett leginkább a személyes élmények és történetek, a kulturális találkozások viszonyulásáról szól.

A tárlat olyan érdekes és értékes felismeréseket tár elénk, hogy miképp ismerhető fel valakinek a státusza, képzettsége, életkora, neme öltözködésén keresztül. 250 kiállítási tárgy és számos fotó mutatja be a szöuliak életét az 1920-as évekig visszamenőleg, itt Budapesten, egészen 2024. február 18-ig.

Kiemelt kép: Koreai viseletek a Néprajzi Múzeumban (Fotó: Incze László – Néprajzi Múzeum)