Sajtótájékoztató keretében jelentette be a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház a 2021/22-es évadának egyik legizgalmasabb bemutatóját: a teátrum a kaposvári Csiky Gergely Színházzal és a Pécsi Nemzeti Színházzal koprodukcióban, a Jászai Mari-díjas Nagy Sándor rendezésében állítja színpadra a Legénybúcsút.

Szente Vajk Rejtő Jenő ihlette vígjátékát 2019 májusában mutatták be a Játékszínben, ahol azóta is óriási sikerrel fut a szerzővel és Nagy Sándorral a főszerepben. A Jászai Mari-díjas színművész ezúttal új szerepkörben segíti a darab színrevitelét, ő rendezi a Kaposváron és Nyíregyházán is hamarosan debütáló darabot.

„Minden alkotóelem adott ahhoz, hogy ebből az együttműködésből egy komoly siker, és bízunk benne, hogy más színházak számára pedig példa lehet” – hangsúlyozta Dr. Fülöp Péter, a Csiky Gergely Színház igazgatója. Bank Tamás, aki a budapesti előadás producere, a sajtótájékoztatón elmondta, hogy mindkét produkciót szívesen látják majd a Játékszín színpadán. Kirják Róbert, a nyíregyházi teátrum direktora arról beszélt, hogy bízik benne, hogy legalább olyan sikereket ér majd el náluk is az előadás, mint az anyaszínházában Budapesten.

Bank Tamás, Dr. Fülöp Péter, Kirják Róbert, Szente Vajk és Nagy Sándor (Fotó: Móricz Zsigmond Színház)

Kiemelt kép: Szente Vajk,a Legénybúcsú írója és Nagy Sándor, az új, koprodukcióban megvalósuló változat rendezője (Fotó: Móricz Zsigmond Színház)