Március 2-án mutatja be a Centrál Színház Puskás Tamás rendezésében Nina Raine angol írónő húsbavágó, minden ízében mai párkapcsolati drámáját, a Nemek és igeneket. A darab, ami szerte a világon indulatokat kavart, kendőzetlen őszinteséggel, ugyanakkor mély empátiával mesél nőkről és férfiakról, szexről és hatalomról, nemekről és igenekről.

„Amit én különösen fontosnak tartok ebben a darabban, az az, hogy ha van útja a boldogság elérésének, az az érdekek egyeztetésén, és nem a győzelem hajszolásán keresztül vezet. Ha mindenáron győzni akarunk, veszíteni fogunk, csak akkor nyerhetünk ha egyezkedünk – társadalmi és párkapcsolati szinten egyaránt” – nyilatkozta Puskás Tamás rendező.

A Nemek és igenek olvasópróbája, középen Puskás Tamás rendező (fotó: Horváth Judit)

A történet főszereplői Edward és Kitty, egy igazi álompár. A férfi sikeres ügyvéd, az első gyerekük éppen csak megszületett, az új otthonuk pedig magazinba illően szép. Esténként házas és házasodni vágyó barátaik nevetésétől hangos a ház. A társaságból többen is éppen ugyanazon az ügyön dolgoznak, egy nemi erőszak tárgyalásán. A nappali lassan tárgyalóteremmé alakul, a derűs hangulat szertefoszlik, a régi barátok, a házaspárok ellenségként rontanak egymásnak.

A Nemek és igenek főszerepeiben Bata Évát, Pokorny Liát, Kovács Patríciát, Pálfi Katát, Lengyel Tamást, Bereczki Zoltánt és Schmied Zoltánt láthatjuk majd. Az előadás próbái jelenleg is gőzerővel folynak, a Centrál Színház pedig a napokban közzétette a karakterfotókat, melyek a plakátok alapjai is egyben. Ezeken extrém közel mutatják a színészek arcait, a könnyes szemeket vagy sebhelyes arcokat. A figyelemfelkeltő képeket ebben a galériában gyűjtöttük össze.

Nemek és igenek reklámfotók

kép 7 / 7

Kovács Patrícia (fotó: Centrál Színház)