Január 29-én a székesfehérvári Alba Regia Szimfonikus Zenekar előadásában csendül fel Mozart Szöktetés a szerájból című daljátéka a Vörösmarty Színházban. Aznap 18 órától a színház kávézójába beszélgetésre is várják a közönséget, amelyen Dr. Szabó Balázs zenetörténésszel és az est karmesterével, a Junior Prima-díjas Dobszay Péterrel találkozhatnak a nézők.

Mozart 1782-ben bemutatott Szöktetés a szerájból című daljátéka koncertszerű előadásként kerül bemutatásra, a produkció igazi zenei és színházi csemegének ígérkezik. A színpadon neves operaénekesekkel, a Vox Mirabilis Kamarakórussal (karnagy: Zemlényi Katica), valamint az Alba Regia Szimfonikus Zenekarral találkozhatunk, akiket Dobszay Péter vezényel az esten.

Az izgalmas fordulatokban gazdag történet a szerelem és hűség erejét példázza: Belmonte (Balczó Péter) és szolgája, Pedrillo (Decsi András) próbálják meg kiszabadítani szerelmeseiket, Constanzét (Horák Renáta) és Blondét (Zemlényi Eszter) Szelim basa (Gáspár Sándor) szerájából, amelyet a kérlelhetetlen Ozmin (Gábor Géza) őriz. A kalandok során persze nem várt meglepetések sora vár hőseinkre, mindehhez pedig Mozart csodálatos, a mesés Kelet zenei világát felidéző muzsikája társul. A Vörösmarty Színház nagyszínpada kiváló keretet biztosít a játékhoz: a Szöktetés a szerájból a székesfehérvári művészeti együttesek koprodukciójában megvalósuló előadása minden bizonnyal emlékezetes és feledhetetlen élményt nyújt majd minden opera- és zenebarát számára. Akárcsak az estet megelőző beszélgetés Dobszay Péter karmesterrel, amelyen a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Kiemelt kép: Dobszay Péter (Fotó: Simon Erika)