Szeptemberben harmadik alkalommal rendezi meg az Óbudai Társaskör az Óbudai Hang-mű-helyt, amelynek keretén belül nyolc koncertet láthat a közönség a klasszikustól a jazzen át a kortárs zenéig.

Az őszi szezont a Pincegalériában Nagy Judit gobelinművész kiállításával nyitják meg szeptember 5-én, a zenei programok sorát pedig 8-án a ZeneZug Fesztivál indítja a Budapesti Vonósok kamarazenekar szervezésében. A kétnapos fesztiválon glissotar hangszerbemutató és kortárs versenymű hallható Váczi Dániellel, valamint zenei csemegék az 1700-as évektől napjainkig Seleljo Erzsébet és ifj. Sárközy Lajos közreműködésével. 16-án este a Budapest Ragtime Band ad koncertet Csodálatos Jazz címmel, Szőke Nikoletta, a Montreux-i Jazz Énekverseny győztesének vendégszereplésével. Folytatódik a Sárik Péter Trió sikersorozata, a Jazzkívánságműsor magyarul: a 19-i koncerten a legnagyobb hazai slágerek jazzes feldolgozásait hallhatják a résztvevők Falusi Mariann, Sárik Péter, Fonay Tibor és Gálfi Attila előadásában.

A zene világnapján, október 1-jén ünnepelik az Óbudai Társaskör megnyitásának 35. évfordulóját: a jeles nap felvezetéseként több tematikus estével is készülnek. Szeptember 23-án az opera kerül fókuszba, a hazai operaélet emblematikus szereplői adnak koncertet. Az est háziasszonya Keszei Bori lesz, a színpadon Iván Ildikó, Kertesi Ingrid, Rost Andrea, Sümegi Eszter, Clementis Tamás, Csák József, Gulyás Dénes, Kovácsházi István, a zongoránál Harazdy Miklós és Silló István lesz látható-hallható, valamint vendégül látják Szinetár Miklóst és Baranyi Ferencet is. 27-én Lencsés Lajos és a Szigeti Quartet lemezbemutató koncertre várja a közönséget. Két nappal később, 29-én Klukon Edit és Ránki Dezső ad négykezes estet, amely Liszt munkássága köré épül. Az október 1-jei Jó kör jó helyen! – 35 éves az Óbudai Társaskör címet viselő gálakoncertet a Társaskör rezidens együttese, az Anima Musicae Kamarazenekar adja egykori mentoruk, Rolla János vendégszereplésével. Az esten Mozart, Mendelssohn, Csajkovszkij és Grieg művei hangzanak el.

Kiemelt kép: Az Óbudai Társaskör Till Ottó-terme (Fotó: fidelio.hu)