Idén első alkalommal szervezik meg a Bartók Feszt’-et, amely szeptember 17-én egész nap ingyenes programokkal várja az érdeklődőket.

A Bartók Feszt’ arra született, hogy egy fesztivál keretei között megmutassa azt, mit is foglal magában a Bartók-negyed kezdeményezés. A Bartók-negyed Budapest azon belvárosi része, amely a XI. kerületi Bartók Béla utat és a környező utcákat foglalja magában a Műegyetem rakparttól egészen a Karinthy Frigyes útig. Különlegessége abban rejlik, hogy önmagában megtestesíti a 15 perces városrész koncepcióját: gyalogszerrel minden fontos szolgáltató és intézmény 15 percen belül elérhető a lakók számára. Közben pedig a kerület Önkormányzata külön figyelmet fordít arra, hogy a területen helyet kapjanak a minőségi, sokszor nagy múltú kulturális, gasztronómiai és közösségi szolgáltatók, azonban a jelenlétükkel támogassák, ne pedig elnehezítsék a lakókörnyezet békéjét és különlegességét. A Bartók-negyedben tehát egymás mellett megfér a minőségi kultúra és szórakozás, mindeközben pedig egy biztonságos és feltöltődést nyújtó otthon a lakosok számára.

Bartók Béla út 36-38. (Fotó: Major Kata)

A Civil Falu elsősorban a kisebbeket igyekszik megszólítani: 10 és 19 óra között egyedi kitűzőkészítéssel, játékos KRESZ-teszttel, óriáspuzzle-lal, tetkókkal és színezhető matricákkal, pandasarokkal várják a gyerekeket, akik a szórakozás mellett tanulhatnak is, ugyanis a szervezők nagy hangsúlyt fektetnek a környezetvédelemre, az ökológiai kihívásokra is. A Kisszínpadon délelőtt a Búgócsiga zenekar szórakoztatja a családokat, a délután folyamán kerekasztal-beszélgetést tartanak A (túl)élhető város címmel, este pedig divatbemutató és a Dresch Duó koncertje gondoskodik a felhőtlen hangulatról. 

A Nagyszínpadon 15 óra 30 perckor veszi kezdetét a koncertsorozat: a Galaxikosok után a Kollár-Klemencz Kamarazenekar, valamint a Random Trip számait élvezhetjük élőben, este pedig Dés László ad koncertet Nagy Ervin színművész közreműködésével. 

Kiemelt kép: Dés László (Fotó: Dés László Facebook oldal)