Minden hónap első napján jelenik meg a Gózon Gyula Kamaraszínház honlapján, Fehér Ildikó szerkesztésével a magyar irodalom klasszikus vagy éppen kortárs verseinek egy-egy gyöngyszeme, a teátrum színészeknek tolmácsolásában. Idén a színház formabontó ötlete alapján az érdeklődők nem csak online, hanem egy rendhagyó program keretein belül élőben is élvezhetik a költeményeket, sőt szerves részei lehetnek az előadásnak.

A rendezvény 17 órától egészen 19:30-ig tart majd, ahol első körben egy rövid ismertetést hallhat a publikum a költők életrajzából, majd egy kötetlen beszélgetés keretein belül a versek a színészekre és a nézőkre gyakorolt hatását vitatják meg a résztvevők a szereplőkkel együtt. Ezt követően a kortárs irodalom jegyében válogatást hallhat a nagyérdemű az elmúlt évben megjelent verseskötetekből. Ezt követi egy izgalmas, a líra és a zene viszonyát feszegető versszínházi improvizáció. Legvégül pedig, a zsákba költő zsákba vers program veszi kezdetét, amin véletlenszerűen kiválasztott verseket adnak elő a művészek. 

 A közönség olyan prominens szerzők verseivel találkozhat majd, mint: Váry Csaba, Beney Zsuzsa, Hervay Gizella, Térey János, Iancu Laura, Nemes nagy Ágnes, József Attila és Pilinszky János. Az est fellépő művészei: Csomor Csilla, Haik Viktória, Hajdú László, Kálid Artúr, Menszátor-Héresz Attila, Nagyváradi Erzsébet, Széll Attila, Takács-Kiss Zsuzsanna, Túróczi Éva, Tűzkő Sándor, Varga Ádám, valamint Pálfalvi Dóra 6. osztályos és Szép Dóra 10. osztályos tanulók.

Kiemelt kép: Nagyváradi Erzsébet (Fotó: Spirit Színház)