Szerda este megtartották a POKET 2.5 születésnapi rendezvényét a MOM Kulturális Központban, ahol többek között bemutatásra kerültek az új címek, valamint a POKET maszkok is.

A POKET második születésnapját megünneplő rendezvényre eredetileg tavasszal került volna sor, a majdnem teltházas programot azonban az akkori járványügyi helyzet miatt le kellett mondani. A szervezők viszont úgy érezték, hogy az ünneplés mégsem maradhat el, ezért fél évvel később, október 28-án végül sikeresen bepótolták az elmaradt programot. A születésnapon az eredeti tervek szerint megrendezésre került az Írott kövem dobom a mélybe című versantológiának megzenésített verseiből készült koncert, melyen többek között Presser Gábor, Beck Zoltán, Szabó Balázs, a Carson Coma, a Platon Karataev és Wunderlich József is előadták dalaikat. Valamint a résztvevők betekintést nyerhettek Grecsó Krisztián és Kollár-Klemencz László közös zenés irodalmi estjébe is, ami a greCSÓKOLlár nevet viseli.

Vecsei H. Miklós a POKET 2.5 születésnapján (Fotó: POKET Facebook)

Az eseményen „offline formában” Vecsei H. Miklós Mondjad, Atikám! című kötete is megvásárolható volt, amit a színművész a helyszínen dedikált a résztvevők számára. Mindezek mellett pedig debütált három új cím is: Vlagyimir Szorokin Morfofóbia című írása; Otfried Preublertól a Torzonborz, a rabló, az ifjúsági sorozat következő kötete; illetve a POKETFriss pályázat nyertesének, Balogh Gábornak is ezen a különleges estén debütált az írása a nagyközönség előtt, ami a Nevem Halil címet kapta.

A születésnap egyik legnagyobb meglepetése pedig a POKET maszkok megjelenése volt, amelyek mostantól online és az automatákban is elérhetőek. A maszkokra a „kölcsönös odafigyelés” felirat került, amely egyaránt reflektál a mostani helyzetre és a POKET hitvallására is. „Sokat töprengtünk azon, hogy mit is fejezünk ki azzal, ha maszkot hordunk a járvány idején. Amellett, hogy csökkentjük a fertőzés kockázatát, és betartjuk az egészségügyi előírásokat, ez egy állásfoglalás is a tolerancia, a megváltozott helyzethez való alkalmazkodás, közösségvállalás, az egymásra figyelés és a közös felelősség mellett is. Tudjuk, hogy mi történik, de a legfontosabb most, hogy vigyázzunk egymásra.

Kiemelt kép: Kocsubej Péter és Vecsei Mária a POKET maszkot viselve (Fotó: Kozma Leó)