Molnár Áron, a társadalmi problémákra reflektáló zenei formáció, a noÁr alapító-fontembere úgy gondolja, hogy a zene és a költészet eszközeivel is van értelme az emberségesebb, szabadabb és nyitottabb társadalomért harcolni, ezért a zenekar legújabb száma a családon belüli erőszakról szól, mégpedig úgy, hogy a kényes témát a gyermekek perspektívájából vizsgálja. A legújabb szerzemény már címével is igyekszik felhívni a figyelmet a problémára, ugyanis a 116-111 egyben a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány lelkisegély-vonalának ingyenes hívószáma is.

A koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzet alatt megnövekedett a családon belüli erőszakos bűnesetek száma, a noÁr ezért is tartja nagyon fontosnak, hogy az új dal segítségével minél több érintetthez juttassa el a telefonszámot, amelyen keresztül a 24 éven aluliak tanácsot kérhetnek, ha nehéz döntési helyzetbe kerülnek, feltehetik kérdéseiket például a lelki egészséghez, a párkapcsolatokhoz, a szexualitáshoz, vagy az internetbiztonsághoz kapcsolódóan. Sőt, akkor is fordulhatnak a Kék Vonal Alapítványhoz, ha úgy érzik, hogy veszélyben vannak, és azonnali segítségre szorulnak.

A 116-111 című dal klippremierjére ma este 20 órakor az Átriumban kerül sor, a vetítést egy beszélgetés követi, amelyen részt vesz R. Csekeő Borbála (Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány), Varga Aida (Hintalovon Alapítvány), Máthé Kata (Remarker), illetve a UNICEF egy delegáltja is.

Kiemelt kép: noÁr (fotó: Ébresztő című videóklip)