Ma ünnepli 35. születésnapját Klem Viktor színművész. 

Klem Viktor 1987. január 18-án látta meg a napvilágot Debrecenben. 2005-ben a helyi Ady Endre Gimnáziumban érettségizett drámatagozaton, ezt követően 2009-ben a Színház- és Filmművészeti Egyetemen végzett Marton László osztályában. Bevallása szerint tanulmányai során volt szerencséje többek között Székely Gábortól, Méhes Lászlótól, Novák Esztertől, Zsótér Sándortól, Hegedűs D. Gézától, Makk Károlytól és Forgács Pétertől is tanulni. Egyetemi gyakorlatát a budapesti Radnóti Miklós Színháznál töltötte, 2009 és 2012 között egyúttal a fővárosi teátrum társulatának tagja is volt.

2012-től kezdve szabadúszóként tevékenykedik, a nézők láthatták sok más mellett a 011-Alkotócsoport és a FÜGE Produkció előadásaiban, a Karinthy Színházban, a Szegedi Szabadtéri Játékokon, a TulipánTündér Produkció Játékkészítőjében, a Budaörsi Latinovits Színházban, valamint a Váci Dunakanyar Színházban is. Jelenleg két darabja csíphető el az ország több helyszínén is: az egyik a Múviláv – Majdnem mint a filmeken című zenés előadás (amelynek egyben rendezője is), a másik A nagybőgő című monodráma, amivel a 2016-os MOST Fesztiválon a legjobb előadás díját nyerte el. 

Klem Viktor a Post Mortem egyik jelenetében (Fotó: Port.hu)

Nem csupán a színpadon érzi jól magát, hanem sorozatokban és filmekben is. A Casino, a Mindenből egy van, a Hacktion Újratöltve, A mi kis falunk, a Csak színház és semmi, az Ízig-vérig és a Mintaapák csak pár cím a képernyős repertoárjából, míg a mozikban többek között olyan alkotásokban volt látható, mint A Viszkis, a BÚÉK, a Kölcsönlakás, a Váltságdíj, a Post Mortem és A hentes

Jelent már meg hangoskönyve (Térey János: A legkisebb jégkorszak), szinkronizált (Joel Kinnamannak és Dev Patelnek is kölcsönözte a hangját), olvasott már fel Bagossy Brothers Company-dalszöveget, írt verset, jótékonykodott és elrajtolt egy YouTube-sorozata (Nyuszkó & Maczkó) is. 

Kiemelt kép: Klem Viktor (Fotó: TV2)