Az Art-Színtér a pandémia időszakában született, missziójuk, hogy professzionális színházi előadásokat hívjanak életre, melyek minőségi, tartalmas szórakozást nyújtanak, valamint könnyen utaztathatók, így az ország bármely pontjára eljuthatnak. Az alapítók: Fekete Mária és Ernhaft Attila többéves kőszínházi, fesztivál- és kulturális esemény szervezési tapasztalattal indították el az új produkciós irodát.

Az Art-Színtér első évadában két nagyszabású premierrel jelentkezik: Csiby Gergely első rendezése, Leonard Gershe: A pillangók szabadok című vígjátéka június 2-án debütál Hegyi Barbara, Szántó Balázs és Mosolygó Sára főszereplésével, az előadás zenéjét Wunderlich József szerezte. Június 8-tól Vass György rendezésében láthatja a közönség Molnár Ferenc klasszikusát, A testőrt. A főbb szerepekben Járó Zsuzsa, Debreczeny Csaba, Kútvölgyi Erzsébet és Dolmány Attila láthatók.

A nyár folyamán az egri Agria Nyári Játékokon, valamint a 30. Művészetek Völgye Fesztiválon vendégszerepelnek az új formáció előadásai. A tervek szerint szeptemberben Dicső Dániel rendezésében, Ullmann Mónika és Makranczi Zalán főszereplésével Terrence McNally: Ketten egyedül című darabját mutatják be, valamint Halasi Imre rendezésében Jakab Csaba, Marjai Virág és Ozsgyáni Mihály alakításában Eric Assous: Mesterhármas című színművét.

A bemutatókra a Bethlen Téri Színházban kerül sor.

Kiemelt kép: jelenet A pillangók szabadon című előadásból (Art-Színtér)