Június 30-án, csütörtökön tárja szélesre kapuit a főváros legújabb filmszínháza, a Gobuda, amely a felújított és korábban EuroCenternek hívott Gobuda Mall hat teremmel rendelkező multiplax mozijaként fogja kiszolgálni a filmrajongók igényeit. A nyitást klasszikusokkal, animációs darabokkal és koncertfilmekkel ünneplik, így minden generáció megtalálhatja a számítását. 

A jeles napon 17 órától olyan kultikus műveket tekinthetnek meg az érdeklődők, mint az E.T. – A földönkívüli, Az elveszett frigyláda fosztogatói és a Vissza a jövőbe, de levetítésre kerülnek olyan közkedvelt filmek is, mint A múmia, a Gru és a Shrek. Koncertfilmek tekintetében a Queen (Live in Budapest 1986), a Depeche Mode (Spirits in the Forest), a Metallica (S&M²) és a Pink Floyd (Live at Pompeii 1972) rajongói is örülhetnek, hiszen mindegyiket digitálisan felújított képpel és hanggal láthatják. 

A nyitóesemény programjai ingyenesek, regisztrálni a hivatalos honlapon lehet rájuk, de persze ez csak a kezdet. A modern digitális vetítés- és hangtechnikával rendelkező Gobuda július elsejétől minden nap a legújabb premierekkel és az elmúlt hetek sikerfilmjeivel várja a moziba járókat: az új bemutatók közül olyan filmeket tekinthetnek majd meg a nézők itt, mint a Minyonok – Gru színre lép, a Thor: Szerelem és mennydörgés, valamint a Brad Pitt nevével fémjelzett A gyilkos járat, míg az elmúlt hetek felhozatalából műsorra kerül a Top Gun: Maverick, a Fekete telefon, az Elvis és a Lightyear is. 

Kiemelt kép: Gobuda promóciós kép (Fotó: Gobuda)