MVM Classic&Club néven a klasszikus zenét és a minőségi könnyűzenét középpontba állító, nagyszabású országos koncertsorozat indul az MVM támogatásával, amely a két műfaj kiemelkedő hazai tehetségeinek egyedi produkcióit mutatja be. A programsorozat rendszeres klasszikus zenei koncertekkel, jazz-, népzenei és könnyűzenei eseményekkel, valamint gyermekkoncertekkel is várja majd a közönséget

Az MVM szervezői a koncertsorozatban az eddigieknél is színesebb tematikával bővítik ki hagyományos komolyzenei programjaikat. Bár a klasszikus alapokat megtartják, úgy gondolják, hogy a komolyzene mellett az igényes könnyűzenének is szerepet kell adni nagy zeneművészeti sorozatukban. Az MVM Classic&Club a szervezők reményei szerint új dimenziót ad a zenei kultúrának, és összehozza a különböző zenei világok rajongóit, elősegítve ezzel a kölcsönös megértést és tiszteletet a különböző műfajok iránt. A Classic&Club négy részből áll: a  sorozatban klasszikus hangversenyek, könnyűzenei koncertek, Junior Prima díjasok hangversenyei, valamint a családoknak szánt programok, köztük hangszerbemutató koncertek várják az érdeklődőket.

A sorozatot megnyitó MVM Classic koncertet június 2-án tartják Kossuth-díjas Junior Primák címmel. Az eseményen Balázs János mellett Baráti Kristóf hegedűművész és Bogányi Gergely zongoraművész lép fel a Junior Prima és Artisjus-díjas Anima Musicae Kamarazenekar közreműködésével. Az első MVM Club eseményen pedig, június 6-án Tóth Vera Artisjus-díjas énekesnő, Csík János Kossuth-díjas zenész, valamint Pál István „Szalonna” és Bandája mutat be egy egyedi produkciót.

Kiemelt kép: Tóth Vera (Fotó: a Margitszigeti Színház honlapja)