Living Space / Élő-tér címmel hirdetett alkotópályázatot a Trafó Kortárs Művészetek Háza színházi nevelési műhelye, a Gondolat Generátor.

A #mindenkitörténet a Trafó Gondolat Generátor edukációs műhelyének civilekből álló színházi alkotócsoportja, melynek tagjai először 2018-ban találkoztak, hogy saját húszéveskori történeteikből létrehozzanak egy előadást a Trafó 20. születésnapjára. A csoport együtt maradt, hogy a különböző művészeti formákkal kísérletezve az együttgondolkodás és -alkotás örömét megossza a szélesebb közönséggel.

A mostani pandémiás helyzetben a munka online folyik, ennek eredményeként született meg a #mindenkiház interaktív közösségi alkotófelület. A részvevők a saját otthoni tereiket álmodták a produkcióba, mindannyiunk számára ismerős helyiségeket, melyekből minden héten egy újabbat tesznek elérhetővé. Személyes élményeket hallhatunk a szobákban, amihez feladat is tartozik, így saját alkotások feltöltésével mi is hozzájárulhatunk a ház építéséhez, részévé válva a közösségnek.

Az otthoni terekre és tárgyakra fókuszál a Gondolat Generátor által kiírt Living Space / Élő-tér című alkotópályázat is. A tárgyanimációs kisfilmeket március 26-ig lehet beküldeni. A beérkezett pályaműveket Ágh Márton látvány-, díszlet- és jelmeztervező, Kálmán Eszter jelmez- és díszlettervező, és Teszárek Csaba bábszínész fogják értékelni. A nyertes pályaművek a Trafó online előadásai előtt kerülnek bemutatásra, valamint megjelennek a Ház különböző csatornáin. Az eredményhirdetésre április 16-án 18 órától kerül sor.

A teljes pályázati kiírás a Trafó honlapján érhető el.

Kiemelt kép: Mindenkiház (Fotó: Trafó)