November 29-án mutatja be az Itt és Most Társulat A Filcember című összművészeti improvizációs estet, amelyen egyenrangú partnerként fonódik össze színház, grafika és élőzene, exkluzív, jelenidejű alkotást létrehozva.

A vizuális jegyzetelés Európában, azon belül Magyarországon az utóbbi években jelent meg, elsősorban üzleti rendezvényeken, konferenciákon. A vizuális jegyzetelők valós időben készítenek rajzokat az elhangzottakról és örökítik meg az előadások esszenciáját. Az Itt és Most Társulat arra tesz kísérletet, hogy ezt a rendkívül friss művészeti ágat ötvözze az improvizációs színházzal és az improvizált élőzenével. A Filcemberben személyiség-és ecsetvonások, gesztusok, érzések és gondolatok hatnak egymásra zenében, hangban, fényben, színpadi játékban. Olyan improvizált alkotás jön létre a színpadon és a vásznon, ami egyszerre közös és személyes, kitárulkozó és intim. A különböző művészeti ágak közül egyik sem jelentősen dominánsabb a többinél, partneri viszonyban, folyamatos egymás iránti figyelemmel vannak jelen, dinamikus hullámzásban teljesedik ki az egyik és lép hátrébb érzékenyen a másik, hogy teret adjon a kibontakozásra.

Az előadásban Bán-Horváth Veronika, Borbás Gergő, Bernát Imola Tímea, Gregus László, Győri Zoltán, Janó Anna, Szintai-Molnár Péter, Szőke Gábor, Varju Nándor és Vízkelety Borbála lép színpadra, a zenei aláfestést Hoppál Basspoetry Mihály szolgáltatja, a grafika Strenner Szilárd munkája.

Kiemelt kép: Jelenetkép A Filcember című előadásból (Fotó: Itt és Most Társulat)