December 17-én ünnepélyes keretek között, a hazai kulturális és forprofit szcéna jeles képviselői jelenlétében adták át az első Art is Business Díjakat a Nemzeti Múzeumban.

Az elismeréseket nagyvállalati, kis-és középvállalkozási és mecénás kategóriákban osztották ki. A díjazottakat olyan pályázók és jelöltek közül választotta ki a szakmai kuratórium, akik az elmúlt időszakban transzparens jelenléttel, értékteremtés és értékmegőrzés céljával valamint stratégiai szemléletmóddal támogatták a művészeti szcéna szereplőit. A rendkívüli jelentőséggel bíró díjat a B.Braun Magyarország (nagyvállalat), a Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet (kis- és középvállalkozás), Egri Orsolya, a Tranzit Art Café alapítója (mecénás) és Radnóti Zsuzsa dramaturg (Fidelio „Művészek a művészekért” különdíj) kapták.

A kortársPRos által alapított díj célja, hogy példaértékű vállalatok és magánszemélyek kiemelésével megmutassa, hogy a kultúra támogatása és a kulturális szereplőkkel való együttműködés rendkívül hasznos, értékteremtő, hatása pedig hosszútávra kiterjed. A vállalatok pályázat útján, magánszemélyek pedig a kulturális szcéna ajánlásával kerülhettek a jelöltek közé. A Fidelio „Művészek a művészekért” különdíjában a Fidelio magazin szerkesztőségével közösen hozott döntést a díj kuratóriuma. Az elbírálási folyamatban olyan kommunikációs szakemberek vállaltak szerepet, akik nagy rálátással rendelkeznek a művészeti piacra: Juhász Dóra, a MÜPA PR-vezetője, Batta Barnabás, a Mitte Communications stratégiai vezetője, Fehér Zsuzsanna, a Ludwig Múzeum marketing- és kommunikációs vezetője, Drucker Dávid, a Trafó – Kortárs Művészetek Háza marketing- és kommunikációs vezetője, valamint Balogh Máté András, a kortársPRos ügyvezetője.

Molnár Barbara (Fidelio, felelős szerkesztő), Radnóti Zsuzsa (dramaturg), Várhegyi András (Fidelio főszerkesztő) (Fotó Mohai Balázs)

A díjátadó háziasszonya Hámori Gabriella színművész volt. Az esemény fényét fellépésükkel emelték a K2 Színház tagjai, a Jamese zenekar, a Kamara Akadémia Egyesület művészei, Hartmann Domonkos (cselló) és Andreas Siles-Mellinger (hegedű), valamint Maurer Milán és Esterházy Fanny táncművészek. A díj Ábel Tamás üvegművész alkotása.

Kiemelt kép: Egri Orsolya (a Tranzit Art Café alapítója), Horn Péter (B. Braun Magyarország, vezérigazgató), Radnóti Zsuzsa (dramaturg), Debreczeni Mónika (Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet, birtokigazgató) (Fotó: Mohai Balázs)