Az idei Artisjus Songwriting Campre kilenc országból érkeztek szövegírók, zeneszerzők, énekesek és producerek, hogy három napon át közösen alkossanak a hazai dalszerzőkkel, valamint a 31. Művészetek Völgye fesztivál utófilmjéhez is közösen írnak zenét.

A világ különböző pontjairól (Ausztriából, Csehországból, Hollandiából, Lengyelországból, Lettországból, Norvégiából, Portugáliából, Szlovákiából és Ukrajnából) érkeztek zeneszerzők, szövegírók és producerek Budapestre, hogy magyar dalszerzőkkel közösen, háromfős csapatokban alkossanak. Június 1-től három napon át nyolc produceri stúdióban merülhetnek el a kreatív munkában akár a nap 24 órájában. A korábbi táborokban létrejöttek külföldi piacra szánt produkciók, de készült így már hazai kereskedelmi tévésorozatban felhasznált betétdal is. Az idei tábor hét magyar résztvevője: Schoblocher Barbara, a Blahalouisiana frontembere, Pejtsik Péter előadó, dalszerző, karmester, Mihalik Ábel dobos, dalszerző, Szeiler Bálint a Tündérvese és az Abigél zenekarok tagja, dalszerzője, Vincze Judit (Zsüd) producer, Girincsi Fruzsina, a Perpetuum zenekar énekese, dalszerzője és Kornis Anna énekes, dalszerző. A tábor külföldi résztvevői között pedig olyan neveket találunk, mint Joakim With Steen, norvég producer, dalszerző, Roman Cherenov ukrán zeneszerző, producer, hangmérnök, Bruno Miguel portugál producer vagy Arnis Racinskis lett producer.

A 22 táborozó naponta változó felállású csapatokban dolgozik azzal a célkitűzéssel, hogy a nap végére egy-egy dalkezdemény vagy akár kész dal születhessen meg. A tábor utolsó napján Oszkó-Jakab Natália, a Művészetek Völgye igazgatója az idei fesztivál utófilmjéhez vár zenét az alkotóktól. Az első nap dalait a magyar népzenei motívumok inspirálták, a második nap a filmzeneszerzésről szólt. Utóbbi keretében az RTL Magyarország rendező-producere, Kovács Dániel Richárd is előadást tart. A tábor szervezői és állandó résztvevői Czutor Zoltán, a Belmondo zenekar dalszerző-frontembere, az Artisjus Egyesület elnökségi tagja, és Johnny K. Palmer dalszerző-énekes.

Kiemelt kép: Schoblocher Barbara, a Blahalouisiana frontembere (Fotó: Sinco)