Pontosan október 15-én jelentette be a Broadway League az idei (jobban mondva tavalyi) Tony-díj várományosainak listáját. A rendhagyó díjátadó időpontja sokáig bizonytalan volt, ám nemrég bejelentették, hogy szeptemberben sok kerül a jelöltek elismerésére.

Szeptember 26-án végre kiderül, mely Broadway darabok és alkotók vihetik haza a színházi Oscarnak is nevezett trófeát. A gálára várhatóan egy négy órás műsor keretén belül fog sor kerülni, amely remélhetőleg valamelyest kárpótol minket a tavaly elmaradt színházi eseményekért. Az ünnepségen bemutatkozik majd a legjobb musical kategória három jelöltje (Jagged Little Pill, Moulin Rouge!, Tina: The Tina Turner Musical) egy-egy produkcióval, valamint szerephez jutnak a legjobb színdarab és a legjobb felújított darab kategória várományosai is. Az átadót egy Broadway’s Back! című élő koncert követi majd, amely a New York-i színházvilág visszatérését fogja megünnepelni több mint egy éves kihagyás után. „Semmi sem hasonlítható az élő színházhoz. Nagyon izgatottak vagyunk, hogy megoszthatjuk a közönséggel ennek ünnepélyes visszatérését, valamint a rövid 2019/20-as szezon hihetetlen művésziségét és tehetségeit.” – mondta a Broadway League elnöke, Charlotte St. Martin.

Korábbi cikksorozatunkban továbbá bemutatásra került a 74. Tony-díj legjobb férfi és legjobb női musical főszereplő kategóriája is.

Kiemelt kép: Jagged Little Pill, Moulin Rouge! és Slave Play (Fotó. Playbill)