Elérkezett az évnek az az időszaka, amikor a színházak sorban bejelentik, milyen bemutatókkal várják nézőiket jövőre. A teátrumok évadterveit ide kattintva böngészhetitek majd át.

Öt új bemutatóval készül a következő évadra a Trojka Színházi Társulás. Az elmúlt időszak sok izgalmas változást hozott a Trojka Színházi Társulás életében: régi és új előadások fedeztek fel maguknak új játszóhelyeket, beugró- és vendégszínészek váltak a társulat visszatérő-, vagy akár állandó tagjává. Emellett az évek óta töretlen sikerrel játszott Anna Karenina befejezetlen története mellett a Cseresznyéskert és a Silence Book is a KuglerArt Szalonban talált otthonra.

Az évad első bemutatója októberben Christian Lollike Dogville című művének színpadi adaptációja lesz Soós Attila rendezésében. A főszereplőt Eke Angéla alakítja, mellette Bárnai Pétert (ifj. Tom Edison), Mátrai Lukács Sándort (Chuck), Sipos Verát (Chuck felesége), Gryllus Dorkát/ Soós Attilát (Chuck nagyobbik fia, Jason), Ténai Petrát (Sekrestyén Mártika) és Hajnal Jánost (Ben, Sekrestyén Mártika testvére) láthatják a nézők. A látványért és a jelmezekért Lakatos Márk felel, a zenét Szilágyi András (Dj Nyenyec) szerezte. Novemberben Henrik Ibsen Rosmersholm című művét mutatja be a társulat, melynek főszerepeiben Nagy Dórát és Soós Attilát láthatja a közönség. Az előadást Bereczki Csilla rendezi. Decemberben Jean-Emmanuel Conil: A medence című forgatókönyvének színpadi változatát Soós Attila állítja színpadra. A főbb szerepekben Balsai Mónikát, Bárnai Pétert, Kálmánczhelyi Zoltánt, Ténai Petrát és Mátrai Lukács Sándort láthatja a közönség. Májusban a Závada Péter által megálmodott Szexmasina (munkacím) című darab kerül bemutatásra. Az előadást Gryllus Dorka rendezi. A színdarabban Eke Angéla, Nagy Dóra, Réti Adrienn, Bárnai Péter, Mátrai Lukács Sándor, Ivanics Tamás és Lakatos Márk kapott szerepet. Az évadot júniusban Az özvegy Karnyóné és a két szeleburdiak című felolvasószínházi előadás zárja, melyet Soós Attila rendez. A produkcióban Sipos Vera, Bárnai Péter, Mátrai Lukács Sándor, Kovács Vanda, Ivanics Tamás, Eke Angéla, Kálmánchelyi Zoltán és Soós Attila vesz részt.

Az Trojka Színházi társulás bemutatói a 2022/23-as évadban:

Teatro di Fragola – pince

Christian Lollike: Dogville (dráma, rendező: Soós Attila, bemutató: 2022. október 7.)
Jean-Emmanuel Conil: A medence (dráma, rendező: Soós Attila, bemutató: 2022. december 29.)

Teatro di Fragola – étterem

Henrik Ibsen: Rosmersholm (dráma, rendező: Bereczki Csilla, bemutató: 2022. november 5.)
Csokonai Vitéz Mihály: Az özvegy Karnyóné és a két szeleburdiak (felolvasószínház, rendező: Soós Attila, bemutató: 2022. június 10.)

Alterego

Závada Péter: Szexmasina (dráma, rendező: Gryllus Dorka, bemutató: 2023. május 12.)

Kiemelt kép: A Trojka Színházi Társulás tagjai (Fotó: Hutanu Emil)