Elérkezett az évnek az az időszaka, amikor a színházak sorban bejelentik, milyen bemutatókkal várják nézőiket jövőre. A már eddig kihirdetett évadokat ide kattintva böngészhetitek át.

Soha még ekkora kedvvel és ennyi aggodalommal nem ültem neki hírt adni terveinkről. Ekkora kedvvel – mert másfél éve kényszerűen áll a színház, fájón hiányzik önökkel az élő kapcsolat – és aggodalommal, mert ki tudja mit hoz az ősz, hogy alakul a következő évad. Azonban, ahogy a terveink is bizonyítják, győzött a kedv és a bizakodás” – fogalmaz Puskás Tamás, a Centrál Színház igazgató a 2021/22-es évad kapcsán, melynek keretében négy bemutatóra készül a teátrum.

Szeptemberben érkezik a LIAison című előadás, amelyben Pokorny Lia játékának számos újabb árnyalatát fedezhetik fel a nézők, ugyanis egyetlen este alatt több, mint tíz nő bőrébe bújik majd bele. A darab különböző korú és társadalmi helyzetű lányok és asszonyok történetein keresztül mesél a titkokkal és csodákkal teli női nemről, Babicsek Bernát közreműködésével. Ezt követi októberben a Beszélő fejek című produkció, amelyben Alan Bennett hétköznapi emberekről szóló meséi elevenednek meg. A négy olykor humoros, olykor megrázó, de mindenképpen emberi monológot Borbás Gabi, Scherer Péter, Liptai Claudia és Sztarenki Dóra adja elő.

A tervek szerint januárban debütál a Network című előadás, amely Sidney Lumet négyszeres Oscar-díjas filmjének színpadi adaptációja. Az apokaliptikus szatíra Howard Beale, az esti Híradó bemondójának szomorú történetén keresztül beszél a média hatalmáról. A főbb szerepekben Alföldi Róbert, Tompos Kátya, László Zsolt és Fehér Tibor lép majd színpadra. Az évad utolsó bemutatójára márciusban kerül sor, a Ma este felnövünk című komédia a teátrum Ma este megbukunk című darabjának alkotóit vonultatja fel ismét. Ezúttal egy általános iskola a helyszín, ahol a bumfordi, kibírhatatlan, egyúttal mégis imádnivaló gyerekek felnőtté válását követhetjük végig. Az előadásban Liptai Claudia, Tompos Kátya és Sztarenki Dóra is szerepel.

A Centrál Színház bemutatói a 2021/22-es évadban:

LIAizon (premier szeptemberben)
Beszélő fejek
(premier októberben)
Network
(premier januárban)
Ma este felnövünk
(premier márciusban)

Kiemelt kép: Alföldi Róbert, Liptai Claudia, Pokorny Lia, Fehér Tibor és Sztarenki Dóra (Fotó: Centrál Színház)