Elérkezett az évnek az az időszaka, amikor a színházak sorban bejelentik, milyen bemutatókkal várják nézőiket jövőre. A teátrumok évadterveit ide kattintva böngészhetitek majd át.

A Játékszín folytatja a megkezdett hagyományt, ismét sikerfilmek színpadi változatait és egy új magyar szórakoztató produkciót hoznak el a nézőknek a következő évadban, a társulat két magyarországi bemutatóra és egy ősbemutatóra készül a 2024/25-ös színházi évadban.

Október 12-én debütál Paula Hawkins regénye és a DreamWorks-film alapján készülő A lány a vonaton című darab, amelyet Horgas Ádám állít színpadra. A főbb szereplőket Lévay Viktória, Simon Kornél és Fehér Tibor alakítja. Ezt követi december 7-én Dan Brown A Da Vinci-kód című sikerkönyve alapján született, azonos című színpadi adaptáció, Kolovratnik Krisztián, Gubik Petra, Makranczi Zalán és Szerednyey Béla főszereplésével, Szente Vajk rendezésében. A bemutatók sorát Szente Vajk legújabb darabja zárja, amely a Menopauza sikere után ezúttal férfiakról, de nemcsak férfiaknak szól majd. A szerző rendezőként is jegyzi a produkciót, amelyben a főbb szerepeket Nagy Sándor, Kolovratnik Krisztián, Csonka András és Feke Pál alakítja majd.

A 2023/2024-es szezont június 12-én társulati üléssel zárja a Játékszín, az utolsó színháztermi előadást június 24-én játsszák, ezt követően csak szabadtéri vendégelőadásokat tartanak. A nyári hónapokban tizenegy városba – többek közt Kisvárdára, Siófokra, Tokajba, Tihanyba és Szegedre – látogat el a Játékszín kilencféle előadással, a kínálatban a már ismert sikerdarabok mellett újdonságok is megtalálhatók, először „utazik” a Francia rúdugrás és a Rém rendes vendég című produkció.

A most futó évad közönségdíjasaira május 31-ig még szavazhatnak az előadások látogatói, az elismeréseket a záró társulati ülésen adják át a színház szakmai díjaival együtt.

Kiemelt kép: A Játékszín épülete (Fotó: Juhász G. Tamás)