Elérkezett az évnek az az időszaka, amikor a színházak sorban bejelentik, milyen bemutatókkal várják nézőiket jövőre. A teátrumok évadterveit ide kattintva böngészhetitek majd át.

Tizenhárom bemutatót tervez a 2024/25-ös évadban a Békéscsabai Jókai Színház. A nagyszínpadon négy premiert tartanak: Radó Denise rendezi Pekár Gyula műve alapján a Kastély kölcsönbe című vígjátékot, Tege Antal pedig A Noszty fiú esete Tóth Marival című színművet állítja színpadra. Emellett két zenés darabot is láthat majd a közönség: Jókai Mór születésének 200. évfordulója előtt tisztelegnek a Szegény gazdagok című regényből készült Fatia Negra című musicallel, amit Katkó Ferenc rendez. Seregi Zoltán pedig egy különleges Shakespeare-előadást visz színre: a fiatalokat megszólító Hamletrock című darab dalszövegeit Zalán Tibor, zenéjét pedig Szűts István, a Kormorán együttes billentyűse jegyzi .

A Sík Ferenc Kamaraszínházban két bemutatót terveznek: Szabó Magda Kígyómarás című színművét Pataki András rendezésében láthatja a közönség. A darabban három szerepet az Újszínház, nyolc szerepet pedig a békéscsabai színház színészei játszanak. Az előadás az Újszínház repertoárjának részeként Budapesten is látható lesz. A másik bemutató Tersánszky Józsi Jenő A kegyelmes asszony portréja című vígjátéka, amit Halasi Imre állít színpadra. A stúdiószínházban a tervek szerint három darabot láthat a közönség. Zalán Tibor Idegenek és ismerősök című „lélekhorrorját” Herczeg T. Tamás viszi színre. Bartus Gyula írja és rendezi az egyfelvonásos Marie Antoinette – Harc a lelkekért, avagy a királyság vége című misztériumjátékot, emellett a tervek szerint bemutatják Varsányi Anna Legjobb barátnők című kétszereplős vígjátékát is.

Az új évadban négy gyermekeknek szóló előadással készülnek: bemutatják a Vuk mesemusicalt Tarsoly Krisztina rendezésében. A Viharsarok Táncszínházzal közös produkció lesz egy betlehemes játék Gárdonyi Géza Karácsonyi álom című műve alapján, Koltay Gábor rendezésében. A Szent Anna-tó legendája című erdélyi mesét Csurulya Csongor, a Péter és Pál Lustaországban című meseoperettet pedig Bozsó József rendezésében láthatja a közönség. 

Repertoáron marad a Legénybúcsú, a Drakula-fantázia, a Munkácsy, a festőfejedelem és a jelenleg premier előtt álló A holdbeli csónakos. A Stúdiószínházban műsoron tartják a Két összeillő embert, Az őzet és Az öltöztetőt.

A Békéscsabai Jókai Színház bemutatói a 2024/25-ös évadban:

Nagyszínpad:

Pekár Gyula: Kastély kölcsönbe (rendező: Radó Denise)
Mikszáth Kálmán: A Noszty fiú esete Tóth Marival (rendező: Tege Antal)
Jókai Mór – Kocsák Tibor – Miklós Tibor: Fatia Negra (rendező: Katkó Ferenc)
Zalán Tibor – Szűts István: Hamletrock (rendező: Seregi Zoltán)

Sík Ferenc Kamaraszínház:

Szabó Magda: Kígyómarás (rendező: Pataki András)
Tersánszky Józsi Jenő: A kegyelmes asszony portréja (rendező: Halasi Imre)

Stúdiószínház:

Zalán Tibor: Idegenek és ismerősök (rendező: Herczeg T. Tamás)
Bartus Gyula: Marie Antoinette – Harc a lelkekért, avagy a királyság vége (rendező: Bartus Gyula)
Varsányi Anna: Legjobb barátnők 

Gyermek- és ifjúsági előadások:

Vuk (rendező: Tarsoly Krisztina)
Gárdonyi Géza: Karácsonyi álom (koprodukció a Viharsarok Táncszínházzal, rendező: Koltay Gábor)
A Szent Anna-tó legendája (rendező: Csurulya Csongor)
Péter és Pál Lustaországban (rendező: Bozsó József)

Kiemelt kép: A Békéscsabai Jókai Színház épülete (fotó: Békéscsabai Jókai Színház)