Hamarosan elérkezik az évnek az az időszaka, amikor a színházak sorban bejelentik, milyen bemutatókkal várják nézőiket jövőre. A teátrumok évadokterveit ide kattintva böngészhetitek majd át.

Hat nagyszínpadi produkcióval készül a 2023/24-es évadra a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház társulata, a műsorterv összeállításánál a minél nagyobb változatosságra törekedtek: vígjátékot, falusi bohózatot, színművet és musicalt is színpadra állítanak.

A szezont egy izgalmas, kicsit frivol francia vígjátékkal indítják: Gérald Lauzier Ballépés jobbra című darabját Besenczi Árpád, a színház igazgatója rendezi. Októberben Böhm György a Rideg Sándor azonos című regénye nyomán készült, Indul a bakterház című bohózatot állítja színpadra. A következő év februárjában a dzsentrivilágot, valamint a századeleji budapesti és vidéki életet idézik meg Hunyady Sándor A három sárkány című zenés játékával, amelyben Rékasi Károly játssza a főszerepet. Ezt követően egy kortárs darabot tűznek műsorra: Szálinger Balázs Becsvölgye című falusi krimijét Mihály Péter viszi színre. Áprilisban családi musicalt, Thomas Meehan, Charles Strouse és Martin Charnin Annie, a kis árva című művének színpadi adaptációját mutatja be a társulat. Májusban pedig Molière klasszikus darabjával, a Tartuffe című színművel zárják az évadot. 

A zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház bemutatói a 2022/23-as évadban:

Gérald Lauzier: Ballépés jobbra (rendező: Besenczi Árpád, bemutató: 2023. szeptember)
Rideg Sándor: Indul a bakterház (rendező: Böhm György, bemutató 2023. október)
Hunyady Sándor: A három sárkány (bemutató 2024. február)
Szálinger Balázs: Becsvölgye (rendező: Mihály Péter, bemutató: 2024. március)
Thomas Meehan – Charles Strouse – Martin Charnin: Annie, a kis árva (bemutató: 2024. április)
Molière: Tartuffe (bemutató: 2023. május)

Kiemelt kép: A zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház (Fotó: MTI)