Elérkezett az évnek az az időszaka, amikor a színházak sorban bejelentik, milyen bemutatókkal várják nézőiket jövőre. A teátrumok évadokterveit ide kattintva böngészhetitek majd át.

A Thália Színház 2023/24-es évadában ismét nem lesz hiány a nevetésben, hiszen a premierek között akad klasszikus és fekete komédia, tipikus angol bohózat és egy bulvárbotrányról szóló vígjáték is.

A nagyszínpadi bemutatók sorát a Groucho Marx életéről szóló virtuóz vígjáték, Arthur Marx és Robert Fisher darabja, a Nőt vagy életet nyitja Paczolay Béla rendezésében. A humoripar és showbiznisz fenoménjának története Magyarországon először lesz látható, a háromszereplős darabban Vida Péter, Mórocz Adrienn és Hevesi László lép színpadra. Ezt követően mutatják be Keszég László értelmezésében Petr Zelenka Beckham című vígjátékét, amely a sztárfocista hírhedt bulvárbotrányáról, illetve egy profi hazugsággyárosról és annak hívatlan lelkiismeretéről szól, a főszerepben Görög Lászlóval, Czakó Julival, Csőre Gáborral, Mózes Andrással és Csarnóy Zsuzsannával. A következő év februárjától lesz látható Ray Cooney tipikus angol bohózata, az Egy a ráadás, amelynek főszereplői Zayzon Zsolt, Vida Péter, Czakó Juli és Bede-Fazekas Szabolcs lesznek, az előadást Tasnádi Csaba rendezi. A tavasz pedig egy igazi klasszikus francia vígjátékot, Eugéne Labiche Nyakamon a nászmenet című művét hozza el, amelyet közkedvelt világslágerekkel tűznek műsorra Jaskó Bálint, Sóvári-Fehér Anna, Görög László, Nagy Viktor, Hevesi László, Gubás Gabi és Szabó Győző főszereplésével, Kelemen József rendezésében.

A Thália Télikertbe elsőként Joe Orton fekete komédiája, a Szajré érkezik, Szervét Tibor rendezésében. A darab szereplői Szabó Győző, Gubás Gabi, Hevesi László, Jaskó Bálint és Zayzon Zsolt. A második bemutató Terry Johnson Hisztéria című pszichológiai bohózata lesz, amelyt Horváth Illés állít színpadra, Szervét Tibor, Czakó Juli, Tamási Zoltán és Mózes András szereplésével. Az évad utolsó bemutatója egyben Molnár Piroska jutalomjátéka lesz: Terrence McNally az idősödő Maria Callasról szóló Mesterkurzus című művét Göttinger Pál viszi színre, a további szerepekben Bordás Barbara, Mórocz Adrienn, Jaskó Bálint és Darvas Benedek lesz látható.

A színház társulatától Ember Márk és Bokor Barna búcsúzik, szeptembertől pedig Görög László, Czakó Juli, Jaskó Bálint és Kövesi Csenge szerződik a teátrumhoz.

A Thália Színház bemutatói a 2023/24-es évadban:

Nagyszínpad:
Arthur Marx – Robert Fisher: Nőt vagy életet (rendező: Paczolay Béla, bemutató: 2023. október 14.)
Petr Zelenka: Beckham (rendező: Keszég László, bemutató: 2023. december 2.)
Ray Cooney: Egy a ráadás (rendező: Tasnádi Csaba, bemutató: 2024. február 17.)
Eugéne Labiche: Nyakamon a nászmenet (rendező: Kelemen József, bemutató: 2024. április 13.)

Thália Télikert:
Joe Orton: Szajré (rendező: Szervét Tibor, bemutató: 2023. december 1.)
Terry Johnson: Hisztéria (rendező: Horváth Illés, bemutató: 2024. április 19.)
Terrence McNally: Mesterkurzus (rendező: Göttinger Pál, bemutató: 2024. május 3.)

Kiemelt kép: A Thália Színház épülete (fotó: Thália Színház)