Elérkezett az évnek az az időszaka, amikor a színházak sorban bejelentik, milyen bemutatókkal várják nézőiket jövőre. A teátrumok évadokterveit ide kattintva böngészhetitek majd át.

Hat nagyszínpadi, ezek közül öt bérletes bemutatót tart a Szolnoki Szigligeti Színház a következő évadban. A bérletes előadások sorát Szép Ernő Lila ákáca nyitja, a zenés színpadi előadást Csiszár Imre viszi színre. Ezt követően Sorin Militaru állítja színpadra Bereményi Géza piaci játékát, az Eldorádót. Az évad harmadik bemutatója garantálja a jókedvet, hiszen Paul Pörtner bűnügyi vígjátéka, a Hajmeresztő nem egy sima komédia, a néző maga is részesévé válik az előadásnak: kérdéseket intézhet a gyanúsítottakhoz, valamint a közönség szavaz arról is, hogyan érjen véget a történet. Az előadást a Miskolci Nemzeti Színház igazgatója, Béres Attila rendezi. A soron következő premier szintén nevetésre buzdít: Michael Frayn Függöny fel! című vígjátéka, Lendvai Zoltán rendezésében egy színházi előadás kulisszái mögé enged bepillantást. Az évad utolsó bemutatója Beaumarchais Figaro házassága – avagy egy őrült nap című komédiája lesz, amelyet Szabó Máté visz színre, aki az idei évadban már dolgozott a társulattal A fösvény című produkcióban. Bérleten kívüli előadásként kerül színpadra a gyerekeknek szóló Aranykulcsocska című mesejáték, Márkó Eszter rendezésében.

A 2022/23-as évadból repertoáron marad az Ágacska, A király beszéde és A fösvény, a Színműhelyben pedig továbbra is látható a New York-i komédia, az Antigoné, a Névtelenül és Az öldöklés istene című darab, illetve itt mutatják majd be a Tercett – Móricz Zsigmond szerelmei című színpadi játékot.

A Szolnoki Szigligeti Színház bemutatói a 2023/24-es évadban:

Szép Ernő: Lila ákác (rendező: Csiszár Imre)
Bereményi Géza: Eldorádó (rendező: Sorin Militaru)
Paul Pörtner: Hajmeresztő (rendező: Béres Attila)
Michael Frayn: Függöny fel! (rendező: Lendvai Zoltán)
Beaumarchais: Figaro házassága – avagy egy őrült nap (rendező: Szabó Máté)
Alekszej Tolsztoj: Aranykulcsocska (rendező: Márkó Eszter)

Színműhely:

Forgách András: Tercett – Móricz Zsigmond szerelmei (rendező: Vörös Róbert)

Kiemelt kép: Barabás Botond, a Szolnoki Szigligeti Színház igazgatója (Fotó: Szolnoki Szigligeti Színház)