Elérkezett az évnek az az időszaka, amikor a színházak sorban bejelentik, milyen bemutatókkal várják nézőiket jövőre. A teátrumok évadokterveit ide kattintva böngészhetitek majd át.

Tíz új bemutatóval várja a Pécsi Nemzeti Színház a közönséget a 2023/24-es évadban: öt nagyszínpadi előadással (köztük táncjátékkal, operettel, komédiával), négy kamaraszínházi produkcióval és egy további darabbal készülnek.

A nagyszínházi bemutatók sorát a Pécsi Balett előadása nyitja, akik Faust, az elkárhozott történetét viszik színre. Ezt egy igazi közönségkedvenc nagyoperett premierje követi: Lehár Ferenc egyik legismertebb művét, A víg özvegyet tűzik műsorra. Humorban és nevetésben nem lesz hiány, ugyanis az évadban két komédiát is láthatnak a pécsiek: Neil Simon Furcsa párja után Robert Thomas Nyolc nő című bűnügyi komédiája kerül színpadra. A sort David Seidler A király beszéde című drámája zárja, amelynek történetét az Oscar-díjas filmváltozatból már jól ismerhetjük. 

A kamaraszínházban egy bemutató (Yasmina Reza: Az öldöklés istene) kivételével a gyerekeknek és a családoknak kívánnak kedvezni. A Rozsda lovag és a kísértet mesemusicalt követően a Pécsi Balett Hófehérke és a hét törpe előadását, valamint Tallér Zsófia Mátyás király vándorúton című meseoperáját láthatják. Az N. Szabó Sándorról elnevezett játszóhelyen pedig Václav Havel társadalmi szatíráját, az Audienciát tűzik műsorra.

A Pécsi Nemzeti Színház bemutatói a 2023/24-es évadban: 

Nagyszínház

Pécsi Balett: Faust, az elkárhozott (táncdráma)
Lehár Ferenc: A víg özvegy (nagyoperett)
Neil Simon: Furcsa pár (komédia)
Robert Thomas: Nyolc nő (bűnügyi komédia)
David Seidler: A király beszéde (dráma)

Kamaraszínház

Jörg Hilbert – Felix Janosa: Rozsda Lovag és a kísértet (musical gyermekeknek)
Yasmina Reza: Az öldöklés istene (vígjáték)
Pécsi Balett: Hófehérke és a hét törpe (mesebalett)
Tallér Zsófia: Mátyás király vándorúton (meseopera)

N. Szabó Sándor terem

Václav Havel: Audiencia (társadalmi szatíra)

Kiemelt kép: A Pécsi Nemzeti Színház épülete (Fotó: htdb.hu)