Elérkezett az évnek az az időszaka, amikor a színházak sorban bejelentik, milyen bemutatókkal várják nézőiket jövőre. A teátrumok évadterveit ide kattintva böngészhetitek át.

Izgalmas és mozgalmas évadnak néz elébe ősztől a Szegedi Pinceszínház. Folytatódik a Szeged-Arad Színháztengely megerősítése a Határontúli Projekt keretén belül, melynek koprodukciós partnere az Aradi Kamaraszínház. Az aradi teátrum művészeti vezetője, Tapasztó Ernő eddig olyan darabokat állított színpadra a napfény városában, mint a Játék a kastélyban, Az özvegy Karnyóné s két szeleburdiakAz élő halott vagy a napokban bemutatásra kerülő Amadeus. A következő évadban Csehov Platonov és Benavente Megalkotott érdekek című drámái lesznek láthatóak az ő víziójában.

Emellett új rendezőt is vendégül lát a Szegedi Pinceszínház: Sardar Tagirovsky (aki hazánkban legutóbb Debrecenben vitte színre A kaméliás hölgy történetét, ősszel pedig az ő rendezésében lesz látható a Sirály Szombathelyen) Tolsztoj Háború és békéjét állítja színpadra. Az évad végén pedig Varga Bálint, a színház művészeti vezetőjének rendezésében Weingarten A nyár című előadását tekinheti meg a szegedi közönség.

A Szegedi Pinceszínház bemutatói a 2022/23-as évadban:

Csehov: Platonov (rendező: Tapasztó Ernő, koprodukció az Aradi Kamaraszínházzal)
Benavente: Megalkotott érdekek (rendező: Tapasztó Ernő, koprodukció az Aradi Kamaraszínházzal)
Tolsztoj: Háború és béke (rendező: Sardar Tagirovsky)
Weingarten: A nyár (rendező: Varga Bálint)

Kiemelt kép: A Szegedi Pinceszínház épülete (Fotó: Szegedi Pinceszínház)