Hamarosan elérkezik az évnek az az időszaka, amikor a színházak sorban bejelentik, milyen bemutatókkal várják nézőiket jövőre. A teátrumok évadokterveit ide kattintva böngészhetitek majd át.

Hat nagyszínpadi produkcióval és egy ifjúsági előadással készül a 2022/23-as évadra a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház társulata.

Az első bemutató szeptember 30-án A tanú című szatíra lesz: Bacsó Péter 1969-es remekművéből Hamvai Kornél írt egész estés darabot (eredetileg a Thália Színház számára, de a színpadi változat 2012-es bemutatója több vidéki teátrumban is látható volt az elmúlt 10 évben). A kultfilm és annak színpadi adaptációja egy nehéz történelmi kor letűnésének vígjátéka, melyben a fanyar humor játssza a főszerepet. Az évadot egy újabb feldolgozással folytatják: Mikszáth Kálmán A Noszty fiú esete Tóth Marival című regényének cselekménye elevenedik meg a színpadon, amely mű az igazgató, Besenczi Árpád szerint egy „nagy kaleidoszkóp a dzsentri világról”. A darabot Farkas Ignác állítja színpadra. A 2022-es évet egy igazán nagy klasszikussal zárják: december 9-én Tennessee Williams A vágy villamosa című drámát tűzik műsorra Papp Lujzával a főszerepben, Kiss Csaba rendezésében, akinek ez lesz az első munkája a teátrumban. „Azért is örültem nagyon, hogy Zalaegerszegen ezzel a darabbal mutatkozhatok be, mert attól lesz árnyalt a világ, ha megpróbáljuk a saját igazunkat is képviselni, de megértjük azt, hogy a másik miért gondolja úgy a magáét” – mondta el Kiss Csaba.

Az évad második felében a klasszikus történeteket a zenés darabok váltják fel. A doni áttörés 80. évfordulója alkalmából 2023. január 13-án Volt egy seregünk címmel Moravetz Levente és Bozó László oratorikus művét, februárban pedig a Kőműves Kelemen című rockballadát láthatja a közönség Tompagábor Kornél rendezésében. A szezont a Tanulmány a nőkről című produkció zárja, amelyben a ’60-as, ’70-es évek nagy slágerei csendülnek majd fel. A nagyszínpadi bemutatókon túl folytatódik az együttműködés a Lázár Ervin Programmal is, amelynek keretében Mikó Csaba Herkules – A kezdetek című hőstörténete kerül színre.

A zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház bemutatói a 2022/23-as évadban:

Bacsó Péter – Hamvai Kornél: A tanú (rendező: Böhm György, bemutató: 2022. szeptember 30.)
Mikszáth Kálmán: A Noszty fiú esete Tóth Marival (rendező: Farkas Ignác)
Tennessee Williams: A vágy villamosa (rendező: Kiss Csaba, bemutató: 2022. december 9.)
Moravetz Levente – Bozó László: Volt egy seregünk (bemutató: 2023. január 13.)
Szörényi Levente – Bródy János: Kőműves Kelemen (rendező: Tompagábor Kornél, bemutató: 2023. február)
Gyárfás Miklós: Tanulmány a nőkről (bemutató: 2023. tavasz)
Mikó Csaba: Herkules – A kezdetek

Kiemelt kép: A zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház (Fotó: MTI)