Elérkezett az évnek az az időszaka, amikor a színházak sorban bejelentik, milyen bemutatókkal várják nézőiket jövőre. A teátrumok évadterveit ide kattintva böngészhetitek majd át.

Új és újra színpadra vitt produkciókkal készül a 2022/23-as évadra a Székesfehérvári Balett Színház, amely jelenleg 15 szerződtetett táncművésszel és 10 gyakornokkal dolgozik.

Az új darab premierjére november 30-án kerül sor a budapesti Nemzeti Táncszínházban, ahol közös programként valósul meg a világhírű cseh koreográfus, Jirí Kylián Un ballo című művének bemutatója. A háromfelvonásos táncszínházi esten Kylián balettje mellett helyet kap Alexander Ekman humorral telített, a való életből vett, változatos szituációkat bemutató Szeszély című darabja és Egerházi Attila igazgató legújabb koreográfiája is.

A nemrégiben új otthonba költöző társulat a 2022/23-as évadot Székesfehérváron kezdi: a Vörösmarty Színházban szeptember 12-én újra színpadra viszik az Aladdin mesebalettet, szeptember 26-án A hattyúk tavát, október 31-én a Percről percre, november 14-én a Pillangók című táncszínházi esteket. Karácsony előtt Diótörő-előadásokkal várják a közönséget; öt alkalommal lesz látható a teljes társulatot felvonultató balett. A Székesfehérvári Balett Színház a város határain kívül is több alkalommal fellép, a Percről percre című estet a Nemzeti Színházban adják elő, A hattyúk tavát a debreceni Csokonai Fórumba utaztatják és Diótörő-előadásukkal Görögországba is kaptak meghívást.

A Székesfehérvári Balett Színház bemutatói a 2023/23-as évadban:

Un ballo (koreográfus: Jirí Kylián, bemutató: 2022. november 30. – Nemzeti Táncszínház)

Kiemelt kép: Jiří Kylián (Fotó: Serge Ligtenberg)