Elérkezett az évnek az az időszaka, amikor a színházak sorban bejelentik, milyen bemutatókkal várják nézőiket jövőre. A teátrumok évadterveit ide kattintva böngészhetitek majd át.

A sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház hat új bemutatót tart, amelyek közül az évadnyitó előadás a színház névadójának Hullámzó vőlegény című darabjából készül, melynek premierjét szeptember 19-ére, Tamási Áron születésnapjára időzíti a teátrum. Az új idénytől egy új színész is szerződött a társulathoz Varsányi Szabolcs személyében, aki budapesti származású, és tavaly végezte az alapképzést a marosvásárhelyi Művészeti Egyetemen. Emellett a színház névadója születésének 125. évfordulója lévén, Tamási-évadot hirdet, amelynek kapcsán több, Tamásihoz kapcsolódó eseményt szerveznek a színházban, valamint a város közterei és az intézmény közösségi oldalain is.

November folyamán két bemutatót is tervez a társulat, Ivan Viripajev Oxigén című darabját Pálffy Tibor rendezésében láthatja a közönség, ezzel párhuzamosan pedig egy másik előadás próbafolyamata is zajlik majd: Shakespeare Sok hűhó semmiért című vígjátékát Kiliti Krisztián rendezi. Továbbá szintén novemberben kezdődik a szilveszteri produkció próbafolyamata is, Eugène Labiche A Lourcine utcai gyilkosság című darabját Barabás Árpád állítja színpadra. Februárban pedig Hegymegi Máté rendezésében, Pintér Béla Gyévuska című darabját mutatja be a társulat. A tervek szerint április végén kerül sor az évad utolsó bemutatójára Radu Afrim rendezésében.

A bemutatók mellett május második felében két héten át zajlik majd a Reflex Nemzetközi Színházi Fesztivál, melynek programja még alakulóban van. A saját előadások és a fesztiválon túl más izgalmas programok is várják a közönséget. A Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata két előadással is vendégszerepel Sepsiszentgyörgyön: Friedrich Dürrenmatt A nagy Romulus című darabját Bocsárdi László rendezésében, Szőcs Géza Raszputyin című darabját pedig Sardar Tagirovsky rendezésében láthatja a Tamási Áron Színház közönsége.

A Tamási Áron Színház bemutatói a 2022/23-as évadban:

Tamási Áron: Hullámzó vőlegény (rendező: Albu István, bemutató: 2022. szeptember 19.)
Ivan Viripajev: Oxigén (rendező: Pálffy Tibor, bemutató: 2022. november)
W. Shakespeare: Sok hűhó semmiért (rendező: Kiliti Krisztián, bemutató: 2022. november)
Eugène Labiche: A Lourcine utcai gyilkosság (rendező: Barabás Árpád, bemutató: 2022. december)
Pintér Béla: Gyévuska (rendező: Hegymagi Máté, bemutató: 2023. február)
Cím nélkül (rendező: Radu Afrim, bemutató: 2023. április)

Kiemelt kép: A Tamási Áron Színház társulata (Fotó: Kultúra. hu)