Elérkezett az évnek az az időszaka, amikor a színházak sorban bejelentik, milyen bemutatókkal várják nézőiket jövőre. A teátrumok évadterveit ide kattintva böngészhetitek át.

Pintér Béla, a Pintér Béla és Társulata vezetője videóüzenetben számolt be az elmúlt évadról, valamint jelentette be a következő szezon bemutatóit. Elmondta, hogy nemrég elvesztették kollégájukat, barátukat Quitt Lászlót, akinél februárban diagnosztizáltak súlyos betegséget, és bármennyire is bíztak a gyógyulásban, június 10-én végső búcsút kellett venniük tőle. A Covid miatt 24, egyéb betegség miatt további 3 előadás maradt el, így az évadban 163 előadást tudtak megtartani, azokat viszont teltházak előtt játszották.

A jövőre nézve elhangzott, hogy az előadóművészeti többlettámogatásra – amit a TAO helyett hoztak létre – több pályázatot is beadtak, azonban a mai napig egyikre sem érkezett válasz, így ezekre a pénzekre (mintegy 50 millió forintra) nem számítanak. Éppen ezért a következő évadban A sütemények királynője előadás kivételével minden darabjukat az UP Újpesti Rendezvénytérben fogják játszani, valamint a jegyárak is emelkedni fognak, viszont a jelenleginél több jegyárkategóriát alakítottak ki, így némely esetben a mostaninál olcsóbban is meg lehet tekinteni az előadásokat. 

Jelenet a Marshal Fifty-Six című előadásból (Fotó: Pintér Béla és Társulata)

A 2022/23-as évadtól új támogatói rendszert vezetnek be mindazok számára, akik a jegyvásárláson túlmenően is szeretnék támogatni a Pintér Béla és Társulata fennmaradását. Három különböző tagság közül lehet választani, amelyek különböző jogosultságokat, kedvezményeket biztosítanak (például jegyelővásárlási lehetőségeket, ingyenes online vetítéseket és pártolói közönségtalálkozókat). A tagság a befizetéstől követően évad végéig (2023. június) érvényes és 2022. december 31-ig lehet kiváltani. 

A következő szezonban egy új bemutatóval készülnek, amelyet október 1-jén láthat először a közönség. Az imádkozó címet viselő darab a gyermekvállalás nehézségeiről szól majd, valamint arról, hogyan élünk mi, a 2020-as években Magyarországon. 

A Pintér Béla és Társulata bemutatói a 2022/23-es évadban:

Pintér Béla: Az imádkozó (rendező: Pintér Béla, bemutató: 2022. október 1.)

Kiemelt kép: Pintér Béla (Fotó: szinhaz.org)