Elérkezett az évnek az az időszaka, amikor a színházak sorban bejelentik, milyen bemutatókkal várják nézőiket jövőre. A teátrumok évadterveit ide kattintva böngészhetitek át.

Kilenc bemutatóval várja a kaposvári Csiky Gergely Színház a közönséget a 2022/23-as évadban: az új produkciók között szerepel musical, komédia, dráma, zenés mesejáték és szatíra is.

Az évadban a bemutatók sorát szeptember 30-án Jeffrey Lane és David Yasbek A Riviéra vadorzói című musical vígjátéka nyitja Mészáros Tibor rendezésében. November 11-én egy igazi magyar klasszikus, Katona József Bánk bán című drámája érkezik, amelyet Olt Tamás állít színpadra. December 23-án Fándly Csaba rendezésében Claude Magnier Oscar című komédiájával zárják a 2022-es évet. Március 10-én Nyikolaj Vasziljevics Gogol A revizor című színműve debütál, amelyet Ilja Bocsarnikovsz visz színre, majd április 28-án a William Shakespeare műve alapján készült Sok hűhó a biztonság kedvéért című „különleges szerelmi művelet” zárja a nagyszínpadi bemutatók sorát, amelyet Vékes Csaba álmod színpadra.

Két kamara előadás is szerepel a tervek között: Anders Thomas Jenson Ádám almái című szatírája december 16-án, Florian Zeller Az apa című színműve május 5-én lesz látható először – előbbit Horváth Illés, utóbbit Bereczki Csilla rendezi. A gyerekeknek a színház a Grimm-testvérek két művének színpadi változatával kedveskedik: A brémai muzsikusok szeptember 22-én Sarkadi Kiss János, a Hamupipőke február 16-án Váradi R. Szabolcs rendezésében kerül bemutatásra.

A társulat összetétele is változik a jövő évadban: Olt Tamás, az eddigi művészeti igazgató 2022 őszétől a Karinthy Színház igazgatójaként folytatja szakmai munkáját, a kaposvári teátrum új művészeti igazgatója Mészáros Tibor színművész lesz. Kovács Panka, Zsíros Linda és Törő Gergely Zsolt színművész a jövő évadtól máshol folytatja művészeti tevékenységét, a teátrumhoz Kaszás Csenge, Sepsi Melinda és Boros Bence szerződik.

A kaposvári Csiky Gergely Színház bemutatói a 2022/23-as évadban:

Jeffrey Lane – David Yasbek: A Riviéra vadorzói (musical, rendező: Mészáros Tibor, bemutató: 2022. szeptember 30.)
Katona József: Bánk bán (dráma, rendező: Olt Tamás, bemutató: 2022. november 11.)
Claude Magnier: Oscar (komédia, rendező: Fándly Csaba, bemutató: 2022. december 23.)
Nyikolaj Vasziljevics Gogol: A revizor (színmű, rendező: Ilja Bocsarnikovsz, bemutató: 2023. március 10.)
William Shakespeare nyomán: Sok hűhó a biztonság kedvéért („különleges szerelmi művelet”, rendező: Vékes Csaba, bemutató: 2023. április 28.)

Kamara Színpad:

Anders Thomas Jenson: Ádám almái (szatíra, rendező: Horváth Illés, bemutató: 2022. december 16.)
Florian Zeller: Az apa (színmű, rendező: Bereczki Csilla, bemutató: 2023. május 5.)

Gyermekelőadások:

Grimm-testvérek: A brémai muzsikusok (mesejáték, rendező: Sarkadi Kiss János, bemutató: 2022. szeptember 22.)
Grimm-testvérek: Hamupipőke (mesejáték, rendező: Váradi R. Szabolcs bemutató: 2023. február 16.)

Kiemelt kép: A kaposvári Csiky Gergely Színház épülete (Fotó: Csiky Gergely Színház)