Elérkezett az évnek az az időszaka, amikor a színházak sorban bejelentik, milyen bemutatókkal várják nézőiket jövőre. A teátrumok évadterveit ide kattintva böngészhetitek át.

Több új bemutatóval is készül a FÉM Színház a 2022/23-as évadban, ám a független színházak bizonytalan helyzete miatt egyelőre csak két őszi premiert hirdettek meg. Október elején Alen Alexander Milne klasszikus meseregényének, a Micimackónak láthatjuk a színpadi adaptációját – méghozzá bábszínházi produkcióként. A mese játszói és alkotói Németh Viktória és Vékony Brigitta, zeneszerzője és rendezője pedig Cziczó Attila. Az ősz második felében a felnőtteknek is készülnek új bemutatóval: az Iskolapélda című vígjátékot szintén Cziczó állítja színpadra. Az abszurd történet idén májusban felolvasószínházként debütált, novemberben azonban igazi színházi előadásként nézhetjük meg. 

A Dzson Meklén vagyok, A király meztelen, az Esti Kornél, a Hét évszak, közte egy tél, valamint a Váczi utca 40. továbbra is repertoáron marad, akárcsak a Dióliget Ciklus című bábjáték mesesorozat. A tervek szerint a Gózon Gyula Kamaraszínház, a Kőszegi Várszínház, az Affér Színház és az Oh My God Productions produkciói is láthatóak lesznek vendégelőadásként. 

A FÉM Színház bemutatói a 2022/23-as évadban:

A. A. Milne: Micimackó (rendező: Cziczó Attila, bemutató: 2022. október 1.)
Cziczó Attila: Iskolapélda (rendező: Cziczó Attila, bemutató: 2022. november 19.)

Kiemelt kép: Fém Arts & Café (Fotó: Kovács Bence)