Elérkezett az évnek az az időszaka, amikor a színházak sorban bejelentik, milyen bemutatókkal várják nézőiket jövőre. A teátrumok évadterveit ide kattintva böngészhetitek majd át.

A békéscsabai bábszínház négy új bemutatót tervez a következő évadra, és a tervek szerint tavasszal átköltöznek a Munkácsy-negyedben, az egykori Ursziny-Beliczey-kúriában épülő új játszóhelyre. A munkatársak kapacitásait lefoglaló költözködés és a költséghatékonyság miatt legfőképpen a koprodukciókra és a darabok felújítására fókuszálnak majd a következő hónapokban.

Amiképpen azt Varga Anna marketing-menedzser az MTI-nek elárulta, az évadot szeptember 3-án indítja el a már hagyománnyá vált, Bábozda névre keresztelt délután, amelynek keretében az Ibsen Ház udvarán várják az érdeklődőket egy közös játékra a társulat tagjainak bevonásával.  

Ezt követően a következő bábelőadásokra számíthatnak a kis és nagy érdeklődők: a Léghajó a Bodza utcában című darabot a zalaegerszegi Griff Bábszínházzal együttműködve, Kiss Ottó írásában mutatják be; a Hétszínvirág Valentyin Katajev klasszikus meséjén alapulva mesél majd a barátságról; Csortán Zsóka rendezésében a varázslatosnak ígérkező Boszorkányos mese formálódik; Soós Emőke egy klasszikus, kesztyűbábos előadással készül a Paprika Jancsi képében.

Megerősítésre került az is, hogy milyen darabok maradnak repertoáron, így a nézőknek nem kell búcsúzniuk többek között a Bolondos meséktől, a Világszép nádszálkisasszonytól, a Kőszívtől és A helység kalapácsától sem, valamint tartják a Hurrá, Kacabajka! és a Bagoly, aki félt a sötétben alkotásokat is. Az új évadban is lesznek továbbá Babaszínházi előadások a legfiatalabbaknak, kulisszajárások és folytatódik a természetvédelem is (a Zöld mesék sorozatban ezúttal a levegő kerül a középpontba), ráadásul már nemcsak szombat délután, hanem délelőtt is lesznek néznivalók. 

A Békéscsabai Napsugár Bábszínház bemutatói a 2023/23-as évadban:

Kiss Ottó: Léghajó a Bodza utcában (koprodukció a zalaegerszegi Griff Bábszínházzal)
Valentyin Katajev: Hétszínvirág 
Boszorkányos mese (rendező: Csortán Zsóka)
Paprika Jancsi (rendező: Soós Emőke)

Kiemelt kép: Jelenet a Békéscsabai Napsugár Bábszínház Világszép nádszálkisasszony című előadásából (Fotó: Békéscsabai Napsugár Bábszínház)