Elérkezett az évnek az az időszaka, amikor a színházak sorban bejelentik, milyen bemutatókkal várják nézőiket jövőre. A teátrumok évadterveit ide kattintva böngészhetitek majd át.

Saját és befogadott produkciókkal, illetve régi nagy kedvencekkel készül a 2022/23-as évadra a 6SZÍN. Az évadot a vendégprodukciók nyitják, a saját bemutatókra pedig csak az évad második felében kerül sor.

Szeptember 30-án a Zichy Színműhely viszi színre Gazsó L. Ferenc: Add tovább című darabját, a zenés, táncos családtörténetet Léner András rendezi. Október 14-én a Bánfalvy Stúdió előadásában érkezik Fejős Éva Bébi, Bumm! című története, amely az írónő anyává válásáról vall, Gubik Ági tolmácsolásában. Ezt követi az Orlai Produkciós Iroda Jaj Nagyi! című előadása, Szabó Máté rendezésében, Molnár Piroska, Rohonyi Barnabás és László Lili szereplésével. A darab két, egymástól nagyon különböző generáció, egy nagymama és unokája történetét mutatja be. Október 26-án Kleist Homburg herceg című műve debütál, az Exit Generáció produkcióját Farkas Ádám rendezi. A főbb szerepekben Porogi Ádámot, Terhes Sándort és Bíró Panna Dominikát láthatják a nézők. Az Összpróba és a Kultkikötő közös produkciója, a Férfi és Nő, Rusznyák Gábor rendezésében novemberben várható.

Pillanatkép a 6SZÍN 2022/23-as évadbejelentő tájékoztatójáról (Fotó: Kovács Milán)

A hosszú élet titka című darab ősbemutatójára január végén kerül sor. Lengyel Andor viszi színre a történetet, amelynek alapját Rényi Ádám novellái adják, javarészt az Osztálytalálkozó és A Bezzeggyerek című köteteiből. A 18 történetet 4 színész, Márton András, Balla Eszter, Ecsedi Erzsébet és Mohai Tamás tolmácsolja a közönségnek. A francia színházi világ fenegyereke, Benoit Soles Turing című darabjának ősbemutatója tavasszal várható, Horváth Patrícia rendezésében, Simon Kornél és Száraz Dénes szereplésével. A színészként is kiváló Keresztes Tamás pedig Sodró Elizát rendezi Janikovszky Éva Naplóm című könyve alapján.

Az új produkciók mellett természetesen számos nagy népszerűségnek örvendő előadás továbbra is műsoron marad: A Cégvezető, a Lovesheke, az Operebeavató, az Egyedül nem megy, a Hárman a padon, a Garzonpánik, a Scapen furfangjai, a Meg se kínáltak, a Madártávlat, a Két nővér, a Sirály, a S.Ö.R., a G.Ö.R.CS., Az úgy volt, a Second Life, a Határátlépések, a Redőny, a Történetőrző, az Édeskettes hármasban, az Utazás a szempillám mögött, a Csukás-mese, a Hűtlenség ára, a Love.hu és a Gumiszoba is látható lesz az évadban. Emellett pedig sokak nagy örömére visszatér Vitéz László és Süsü is a Jókai utcába.

A 6SZIN Teátrum bemutatói a 2023/23-as évadban:

Saját bemutatók:

Rényi Ádám: A hosszú élet titka (rendező: Lengyel Andor, bemutató: 2023. január)
Benoit Soles: Turing (rendező: Horváth Patrícia, bemutató 2023. tavasz)
Janikovszky Éva: Naplóm (rendező: Keresztes Tamás, bemutató: 2023. tavasz)

Befogadott produkciók:

Gazsó L. Ferenc: Add tovább (rendező: Léner András, bemutató: 2022. szeptember 30., Zichy Színműhely)
Fejős Éva: Bébi, Bumm! (rendező: Horváth Csaba, bemutató: 2022.október 14.,  Bánfalvy Stúdió)
Amy Herzog: Jaj, Nagyi! (rendező: Szabó Máté, bemutató: október 16., Orlai Produkciós Iroda)
Heinrich von Kleist: Homburg herceg (rendező: Farkas Ádám, bemutató: 2022. október 26., Exit Generáció)
Férfi és Nő (rendező: Rusznyák Gábor, bemutató: 2022. november, Összpróba és a Kultkikötő produkció)

Kiemelt kép: Pillanatkép a 6SZÍN 2022/23-as évadnyitó sajtótájékoztatójáról (Fotó: Kovács Milán)