Elérkezett az évnek az az időszaka, amikor a színházak sorban bejelentik, milyen bemutatókkal várják nézőiket jövőre. A már eddig kihirdetett évadokat ide kattintva böngészhetitek át.

Öt új bemutatóval, illetve alig bemutatott produkciókkal tér vissza az Operettszínház a 2021/22-es évadban. A teátrum mindenek előtt természetesen bepótolja a bérletes nézőknek már megígért darabokat, ám már a nyár folyamán új produkció is színpadra kerül. „A már éppen bemutatott, vagy csak részlegesen bemutatott produkcióinkat teljes pompájukban és újult erővel visszük Önök elé – mondta a sajtótájékoztatón az Operett főigazgatója, Kiss-B. Attila – Épp csak pár előadást sikerült bemutatnunk a La Mancha lovagjából és a Marica grófnőből, mégis azt tapasztaltuk, hogy a fogadtatásuk kirobbanó volt.”

Június 25-én a Hegedűs a háztetőn lesz az első új darab, amely színpadra kerül. A klasszikus musicalt a Kossuth-díjas Bozsik Yvette rendezte, aki Orbán János Dénes fordításából kiindulva minél hűbb próbál maradni az eredeti szöveghez. A Hegedűs a háztetőn legfrissebb hazai bemutatója négy szereposztásban lesz megtekinthető az Operettszínházban. Szeptemberben a többszörös Tony-díjas Nine (Kilenc) című musical debütál a magyar fővárosban. Kiss-B. Attila elmondása szerint a darab díszlete monumentális lesz, sőt a jelmezek is divatbemutatóba illőek. A Nine rendezője a szokatlan színpadi megoldásairól híres Balázs Zoltán. A nemzetközileg elismert brit rendező, Stephen Medcalf az előző évadban együtt dolgozott az Operettszínház művészeivel, és létrehozták A mosoly országa című operettet. A vírus miatt Lehár Ferenc művének bemutatása is átcsúszott az idei évadra, ám októberben végre közönség elé kerül ez a produkció is. A mosoly országa rendkívül összetett darabnak ígérkezik, amely feltárja az emberi kapcsolatokat és érzelmeket bécsi és távolkeleti hangulatban. Már a következő évben kerül sor a Veszedelmes viszonyok ősbemutatójára. Ezt a történetet korábban több művészeti ág is feldolgozta, ám klasszikus zenedrámaként most először lesz látható. Kiss Csaba, Kovács Adrián és Müller Péter Sziámi közös produkciója feltárja az olyan érzelmi fogalmak mélységeit, mint a manipuláció, a hűség vagy éppen a hiszékenység. Az Operettszínház közönsége áprilisban először láthatja a krimivel átszőtt, izgalmas Jekyll & Hyde című musicalt. A világhírű 1886-os regényt 1990-ben mutatták be Frank Wildhorn átdolgozásában. Vincze Balázs rendezése olyan slágerek csendülnek majd fel, mint az Ördögi Tánc, a Sose sírhatsz, ha fáj vagy az Eljött az óra.

Az öt új bemutatón kívül természetesen régebbi produkciók is helyet kapnak a repertoárban. A nagy sikerű La Mancha lovagja, A Szépség és a Szörnyeteg, a Marica grófnő, az István, a király, a Diótörő vagy a Mágnás Miska továbbra is várja közönségét. Az Operett tavaly streamelt előadásokon keresztül tartotta a kapcsolatot a hűséges nézőivel, az idei évadban pedig már nincs semmi akadálya annak, hogy újra élőben legyünk részesei a színház okozta katartikus élménynek.

Premierek:

Arthur Kopit: Nine / Kilenc (rendező: Balázs Zoltán)
Lehár Ferenc: A mosoly országa (rendező: Stephen Medcalf)
Stein – Bock – Harnick: Hegedűs a háztetőn (rendező-koreográfus: Bozsik Yvette)
Kiss Csaba – Kovács Adrián – Müller Péter Sziámi: Veszedelmes viszonyok (rendező: Kiss Csaba)
Frank Wildhorn – Leslie Bricusse – Steve Cudden: Jekyll & Hyde (rendező-koreográfus: Vincze Balázs)

Kiemelt kép: A Budapesti Operettszínház belső tere (Fotó: Budapesti Operettszínház)