Elérkezett az évnek az az időszaka, amikor a színházak sorban bejelentik, milyen bemutatókkal várják nézőiket jövőre. A már eddig kihirdetett évadokat ide kattintva böngészhetitek át.

Az Átrium is megtartotta társulati záróülését: a budai teátrum a 2020/21-es évadban 92 programot hirdetett meg, melyek közül 67 előadást tartott nézők előtt, melyek mellett streamelt előadásfelvételekkel és kifejezetten az online térbe készült tartalmakkal igyekeztek a kultúra-kedvelők igényeit kielégíteni. A járványügyi helyzet miatt csonka évadban tartottak három bemutatót (Isteni végjáték, A bogyósgyümölcskertész fia, Mefisztó), az évadban legtöbbször Alföldi Róbert (27 alkalom), Kovács Máté (16 alkalom) és Hevér Gábor (12 alkalom) lépett a budai játszóhely színpadára.

A következő évadban a teátrum három bemutatóra készül, a produkciókat a lezárások időszakában már be is próbálták az alkotók. Elsőként Tracy Letts A jegyzőkönyv című fanyar humorú darabja fog debütálni Alföldi Róbert rendezésében. A múlttal való szembenézés lehetetlenségét, az elhallgat(tat)ás gyilkos következményeit ábrázoló drámában színpadra lép Friedenthal Zoltán, Hevér Gábor, Debreczeny Csaba, Bánfalvi Eszter, Rába Roland, Gyabronka József, Szatory Dávid, Murányi Tünde, Herczeg Adrienn, Brasch Bence, valamint váltott szereposztásban Molnár Piroska és Fodor Tamás. A premierre szeptember 4-én kerül sor. Ezt követi szintén egy Alföldi-rendezés: a Jászai Mari-díjas alkotó Frivol címmel álmodott színre kortárs néptánc-előadást. A produkció kísérlet arra, hogy a művészek a tánc nyelvén, a magyar népi hagyományok elemeinek felhasználásával beszéljenek fontos, jelen idejű kérdésekről, a bennünket körülvevő világról. A 18 éven felülieknek szánt darab szeptember 14-én debütál.

Az évad harmadik bemutatója Kovács Máté rendezése lesz, aki a Totth Benedek Holtverseny című művéből írt monodrámát állítja színpadra Katona Péter Dániel közreműködésével. A darab a kallódó kamaszok láthatatlan világába kalauzolja a nézőt, egy vidéki úszócsapat néhány tagja életébe és hétköznapi tragédiájába enged kendőzetlen, nyers bepillantást. Idén is számíthatunk a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház újabb átriumos vendégjátékára, ezúttal Lars von Trier Dogville című moziját dolgozzák fel. Az október 7-i premieren Búbos Dávid, Fülöp Tímea, Kucsov Borisz, Mészáros Gábor és Verebes Andrea is játszik Urbán András rendezésében.

Az Átrium bemutatói a 2021/22-es évadban: 

Tracy Letts: A jegyzőkönyv (rendező: Alföldi Róbert)
Frivol (rendező: Alföldi Róbert)
Totth Benedek: Holtverseny (rendező: Kovács Máté)
Lars von Trier: Dogville (rendező: Urbán András) – a Kosztolányi Dezső Színház vendégjátéka

Kiemelt kép: Alföldi Róbert és Hartai Petra (Fotó: Lakatos Péter)