Elérkezett az évnek az az időszaka, amikor a színházak sorban bejelentik, milyen bemutatókkal várják nézőiket jövőre. A már eddig kihirdetett évadokat ide kattintva böngészhetitek át.

A zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház októberben kezdi meg a 2021/22-es évadát, amelyben hat nagyszínpadi produkciót mutatnak be, a koronavírus-járvány miatt elmaradt előadásokat pedig pótolják. Az új évad az elmaradt darabok lejátszása után, november 12-én Fodor László Érettségi című vígjátékának bemutatójával kezdődik el, az 1930-as években játszódó darabot Farkas Ignác rendezi, a főszerepet a televíziós sorozatokból is ismert Rékasi Károly játssza. Decemberben magyar zenés művel, Moravetz Levente, Balásy Szabolcs és Horváth Krisztián A fejedelem című musicaljével várják a közönséget, az egyik főszereplőt Sasvári Sándor alakítja majd.

2022-ben elsőként David Seidler A király beszéde című színműve lesz látható Funtek Frigyes rendezésében. A népszerű előadást több vidéki teátrum műsorára tűzte már, valamint két éve a József Attila Színház közönsége is megnézhette. A kőszívű ember fiai című zenés romantikus művet eredetileg két évvel ezelőtt mutatták volna be, a tervek szerint a premierre 2022. március 11-én kerül sor. Jókai Mór azonos című regényének színpadi adaptációját Böhm György álmodja színre. Ezt követően az önfeledt nevetésé és szórakozásé lesz a szerep: Arne Sultan, Earl Barett és Ray Cooney A feleség negyvennél kezdődik című vígjátékát Besenczi Árpád rendezésében láthatja majd a közönség március 25-én. A szezon utolsó bemutatója április 29-én az Egy bolond százat csinál című produkció lesz Szerednyey Béla színpadra állításában.

A zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház bemutatói a 2021/22-es évadban:

Fodor László: Érettségi (rendező: Farkas Ignác, bemutató: 2021. november 12.)
Moravetz Levente – Balásy Szabolcs – Horváth Krisztián: A fejedelem (bemutató: 2021. december)
David Seidler: A király beszéde (rendező: Funtek Frigyes, bemutató: 2022. január-február)
Jókai – Böhm – Korcsmáros – Tolcsvay B. – Tolcsvay L.: A kőszívű ember fiai (rendező: Böhm György, bemutató: 2022. március 11.)
Arne Sultan – Earl Barett – Ray Cooney: A feleség negyvennél kezdődik (rendező: Besenczi Árpád, bemutató: 2022. március 25.)
Egy bolond százat csinál (rendező: Szerednyey Béla: 2022. április 29.)

Kiemelt kép: A zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház (Fotó: MTI)