Elérkezett az évnek az az időszaka, amikor a színházak sorban bejelentik, milyen bemutatókkal várják nézőiket jövőre. A már eddig kihirdetett évadokat ide kattintva böngészhetitek át.

A Turay Ida Színház 10 felnőtt nagyszínházi és 3 gyermekszínházi bemutatóval készül a 2021/2022-es évadban.

A szezont kortárs szerzőjük, Varsányi Anna Fergeteges látogatás című vígjátéka nyitja, melyet Rozgonyi Ádám állít majd színpadra. A történet kiindulópontja az, hogy egy nagymama vidékről, jó kis „hazaival” megpakolva váratlanul beállít lánya pesti otthonába, ahol szemközt találja magát egy félmeztelen, gyermekénél (Détár Enikő) 25 évvel fiatalabb férfival (Babicsek Bernát). Természetesen nem csak a lakásban, de lánya és unokája életében is rendet tesz a nagyi, akit a Kossuth-díjas Pásztor Erzsi alakít. Ezt követően egy balatoni villa teraszára repítik el a közönséget, Báldi Mária A kerítőnő című darabjával. Mikó István két előadást is rendez az évadban: az egyik Rejtő Jenő vígjátéka, az Urilány szobát keres, a másik, Tamási Áron Vitéz lélek című drámája, ez utóbbi egy kis székely világot tár a nézők elé, lélekemelő mondanivalóval, irigylésre méltó jellemekkel és szerethető karakterekkel. A főszerepben Kurkó J. Kristóf, Szuromi Bernadett, Mikó István, Frech’ Zoltán, Nagy Gábor és Győri Péter lesz látható.

A Segítség! Én vagyok a feleségem! a színház háziszerzője, Topolcsányi Laura darabja, melyben a klasszikus férfi-női szerepek felcserélődnek: az előadás a vidám pillanatok mellett arra is rávilágít, hogy családi kapcsolatainkban is zsákutcába vihet bennünket a sablonos gondolkodás, vagy az előítélet. Az előadást Nagy Viktor rendezi, Pápai Erikával és Frech’ Zoltánnal a főszerepben. Csokonai Vitéz Mihály Az özvegy Karnyóné és a két szeleburdiak című bohózatát Dörner György fogja színpadra vinni, Sztárek Andreával a címszerepben. Először rendez a Turay Ida Színházban Funtek Frigyes, aki George Bernard Shaw (először betiltott) színpadi művét, a Warrenné mesterségét álmodja színre Pápai Erika és Kisfaludy Zsófia főszereplésével.

Tavaly a pandémia miatt elmaradt Geoges Feydeau-Szentirmai Ákos-Bradányi Iván Osztrigás Mici című darabjának bemutatója, a darabban Dr. Petypon feleségét Hűvösvölgyi Ildikó és Törőcsik Mari után Sztárek Andrea fogja játszani. Az olasz dallamok kedvelőinek Báldi Mária Térden állva jövök hozzád! című darabját ajánlják Keresztes Ildikó, Détár Enikő és Csere László főszereplésével. A Sztárek Andrea rendezésében debütáló Sztár leszel! S. Fitzgerald, Grósz Arthur Valentin és Kardos Éva zenés vígjátéka, amely Londonba fogja elrepíteni a nézőket.

A legkisebbeknek is tartogatnak újdonságokat: a meglévő gyerekdarabok mellett a Hamupipőkét, a Holle anyót és az Ezeregyéjszaka meséi alapján készült Aladdint tűzik műsorra.

A Turay Ida Színház bemutatói a 2021/22-es évadban: 

Varsányi Anna: Fergeteges látogatás (vígjáték, rendező: Rozgonyi Ádám)
Báldi Mária: A kerítőnő 
Rejtő Jenő: Urilány szobát keres (vígjáték, rendező: Mikó István)
Tamási Áron: Vitéz lélek (dráma, rendező: Mikó István)
Topolcsányi Laura: Segítség! Én vagyok a feleségem! (vígjáték, rendező: Nagy Viktor)
Csokonai Vitéz Mihály: Az özvegy Karnyóné és a két szeleburdiak (bohózat, rendező: Dörner György)
George Bernard Shaw: Warrenné mestersége (dráma, rendező: Funtek Frigyes)
Georges Feydeau- Szentirmai Ákos – Bradányi Iván: Osztrigás Mici (zenés bohózat)
Báldi Mária: Térden állva jövök hozzád (zenés darab)
S. Fitzgerald – Grósz Arthur Valentin – Kardos Éva: Sztár leszel! (zenés vígjáték, rendező: Sztárek Andrea)
Hamupipőke (mesejáték)
Holle anyó (mesejáték)
Aladdin (mesejáték)

Kiemelt kép: A Turay Ida Színház társulata (fotó: Turay Ida Színház)