Elérkezett az évnek az az időszaka, amikor a színházak sorban bejelentik, milyen bemutatókkal várják nézőiket jövőre. A már eddig kihirdetett évadokat ide kattintva böngészhetitek át.

A székelyudvarhelyi teátrum öt bemutatót tervez az új évadra, amelyet a tizenkettedik alkalommal megrendezésre kerülő dráMA kortárs színházi találkozóval indítanak a Pro Theatrum Alapítvánnyal közös szervezésben, melynek keretében lehetőség van az alkotói beszélgetésekre, személyes találkozásásokra. 

A legelső premierjük Friedrich Schiller közismert drámája, a Haramiák lesz Florin Vidamski rendezésében, amit a sokkal könnyedebb hangvételű, hazánkban is már számos alkalommal feldolgozott Furcsa pár követ Neil Simon tollából. A barátságról, magányról és elfogadásról szóló fergeteges darabot Lendvai Zoltán rendezésében láthatják a nézők ősszel. Akárcsak Ken Kesey Száll a kakukk fészkére című regényének adaptációját, amelyet az 1977-ben, Jack Nicholson főszereplésével megjelent filmváltozat tett világhírűvé. Vladimir Anton rendezésében elevenedik meg az elmegyógyintézetben játszódó magvas darab.

A Tomcsa Sándor Színház negyedik nagyszínpadi bemutatója a Pintér Béla által írt Kaisers TV, Ungarn lesz, amit a Jászai Mari-díjas Anger Zsolt állít színpadra. Készülnek gyermekelőadással is: Ulrich Hub zenés ifjúsági darabja, a Noé története által ihletett Nyolckor a bárkán Márkó Eszter rendezésében szórakoztatja majd a kicsiket és nagyokat egyaránt. Az új évadot egyébként az Udvarhely Néptáncműhely két produkciója és a Csíki Játékszín vendégelőadása is színesíti majd. 

A Tomcsa Sándor Színház bemutatói a 2021/22-es évadban: 

Friedrich Schiller: Haramiák (dráma, rendező: Florin Vidamski)
Neil Simon: Furcsa pár (komédia, rendező: Lendvai Zoltán)
Ken Kesey: Száll a kakukk fészkére (dráma, rendező: Vladimir Anton)
Pintér Béla: Kaisers TV, Ungarn (színmű, rendező: Anger Zsolt)
Ulrich Hub: Nyolckor a bárkán (zenés ifjúsági darab, rendező: Márkó Eszter)

Kiemelt kép: Anger Zsolt (Fotó: HBO)