Elérkezett az évnek az az időszaka, amikor a színházak sorban bejelentik, milyen bemutatókkal várják nézőiket jövőre. A már eddig kihirdetett évadokat ide kattintva böngészhetitek át.

A Thália Színházban a 2021/22-es évadot egy grandiózus előadás, a Lövések a Broadwayn nyitja, amely egyben hazai ősbemutató is lesz. A Woody Allen legendás filmjéből készült Broadway-musical a ’30-as évek fantasztikus swing-slágereivel igazi csemegének ígérkezik, a próbák július közepén veszik kezdetüket. A történet New Yorkban játszódik, 1930-ban: egy valaha ünnepelt színésznő a nagy visszatérésre készül. Következő bemutatójának ifjú szerzője rendkívül ígéretes mint férfi, de a színdarabján lenne mit javítani. A bölcs producer nagyvonalú szponzort talált a maffiafőnök személyében, aki a sztriptíztáncos barátnőjéből akar sztárt csinálni. A próbák megkezdődnek, csakhogy mindenki érzi: az elsöprő sikerhez valami hiányzik. Talán a legkegyetlenebb bandatag, aki maga se hitte volna, hogy zseniális drámaíró? Az alvilági háborúk közben megszületik az előadás. És a Broadway-premier hatásosabb nem is lehetne: élesben lőnek a színpadon. A szeptember 11-én debütáló darabot Béres Attila rendezi, a szereplők között pedig olyan nevekkel találkozhatunk mint Szabó Győző, Hevesi László, Ember Márk, Szinetár Dóra, Mórocz Adrienn, Mentes Júlia Virginia, Szervét Tibor, Nagy Viktor, Szabó Erika, Tamási Zoltán, Hunyadkürti István és Ikotics Milán.

Szintén a Nagyszínpadon mutatják be a Mischief Theatre produkciója, Henry Lewis, Jonathan Sayer és Henry Shields Komédia egy bankrablásról című replika előadása. A West Enden nagy sikerrel játszott színpadi fergeteg rendezője Kelemen József, szereplői: Ember Márk, Csőre Gábor, Mózes András, Vida Péter, Udvarias Anna, Mentes Júlia Virginia, Hevesi László, Tamási Zoltán, a bemutató tervezett időpontja: 2022. február 19.

A Thália Télikertben három darabot terveznek színre vinni. Elsőként, október 1-jén Patrick Marber kortárs drámája, a Közelebb kerül bemutatásra Horváth Csaba rendezésében, a szerelmi négyszög alakjait Gubás Gabi, Tóth Eszter, Mózes András és Zayzon Zsolt keltik életre. Ezt követi David Mamet Egy jobb világ című kétszereplős műve, amit Valló Péter állít színpadra. A drámairodalom talán legnagyobb élő szerzőjének a munkahelyi, egyetemi zaklatást mindkét szempontból megjelenítő megrázó drámájának szereplői Zayzon Zsolt és Mentes Júlia Virginia, a bemutató 2021. október 29-én esedékes. Az évad utolsó bemutató az Augusztus Oklahomában szerzőjének, Tracy Lettsnek a Killer Joe című fekete komédiája lesz. A magyarországi ősbemutatót Mózes András álmodja színre, a premier várható dátuma: 2022. április 2.

A Thália Színház bemutatói a 2021/22-es évadban:

Nagyszínpad:
Woody Allen: Lövések a Broadwayn (rendező: Béres Attila, bemutató: 2021. szeptember 11.)
Henry Lewis – Jonathan Sayer – Henry Shields: Komédia egy bankrablásról (rendező: Kelemen Józef, bemutató: 2022. február 19.)

Thália Télikert:
Patrick Marber: Közelebb (rendező: Horváth Csaba, bemutató: 2021. október 1.)
David Mamet: Egy jobb világ (rendező: Valló Péter, bemutató: 2021. október 29.)
Tracy Letts: Killer Joe (rendező: Mózes András, bemutató: 2022. április 2.)