Elérkezett az évnek az az időszaka, amikor a színházak sorban bejelentik, milyen bemutatókkal várják nézőiket jövőre. A már eddig kihirdetett évadokat ide kattintva böngészhetitek át.

Tíz bemutatóval készül a 2021/22-es évadra a szombathelyi Weöres Sándor Színház, hamarosan elindul a Ráadás című kulturális magazin a teátrum honlapjának aloldalaként, és folytatódik a februárban alakult JátsszMa Színházpedagógiai Műhely munkája is.

Október 1-jén Jimmy Roberts és Joe Dipietro Ájlávjú című musicalje nyitja az évadot a Weöres Sándor Színház nagyszínpadán, amelyet Harangi Mária értelmezésében láthatnak a nézők. Ezt követi a Márkus Emília teremben debütáló Árad a gazság, Jacques Audiberti színművét Kiss Csaba rendezi Balogh János, Bálint Éva és Jámbor Nándor főszereplésével. December 3-án a Forte Társulattal koprodukcióban készül majd Shakespeare Vízkereszt, vagy amit… című műve Horváth Csaba vezetésével, amelyben a Weöres színművészei mellett Horkay Barnabás, Pallag Márton és Widder Kristóf is feltűnik majd. December 31-én egy kabarébemutatót láthat a közönség Shakespeare a mellényzsebben címmel a teátrum színművésze, Kelemen Zoltán válogatásában és rendezésében.

A következő bemutatóra február 11-én kerül sor, Bartha Lajos Szerelem című színművét Nagy Cili rendezi. Egy hónappal később, március 11-én Voltaire Candide-ja debütál a Márkus Emília teremben, amelyet Nagy Péter István állít színpadra mások mellett Domokos Zsolt, Endrődy Krisztián, Csonka Szilvia és Gyulai-Zékány István közreműködésével.

Bérleten kívül lesz látható Visky András Pornó című egyszemélyes játéka, a Szombathelyi Bábszínházzal közös produkció, a Szólít a szörny Vidovszky György rendezésében, az Ajándék című előadás (rendező: Horváth Lajos Antal), Szenkovits Péter Kavicsröptetők című darabja, illetve Weöres Sándor Színház társulatának tagja, Szerémi Zoltán előadóestje. Továbbá a 2022/23-as évad első premierjét is májusban tervezik bemutatni, amely Csehov Sirálya lesz Sardar Tagirovsky rendezésében. Repertoáron marad az Ádám almái, A Pál utcai Fiúk, a Haragossziget, az Abigail bulija, A padlás és a Farsang.

Szabó Tibor (Fotó: Mészáros Zsolt / Weöres Sándor Színház)

A szombathelyi Weöres Sándor Színház bemutatói a 2021/22-es évadban:

Nagyszínpad:
Jimmy Roberts – Joe DiPietro: Ájlávjú (musical, rendező: Harangi Mária)
William Shakespeare: Vízkereszt, vagy amit… (koprodukció a Forte Társulattal, rendező: Horváth Csaba)
Bartha Lajos: Szerelem (színmű, rendező: Nagy Cili)
Csehov: Sirály (dráma, rendező: Sardar Tagirovsky)

Márkus Emília tere:
Jacques Audiberti: Árad a gazság (színmű, rendező: Kiss Csaba)
Shakespeare a mellényzsebben (kabaré, rendező: Kelemen Zoltán)
Voltaire: Candide (pikareszk, rendező: Nagy Péter István)
Giulio Muhr/Szenkovits Péter: Kavicsröptetők (lét(s)óhajok, rendező: Illés László)

Stúdió Színpad:
Visky András: Pornó (egyszemélyes játék, rendező: Csonka Szilvia)
Patrick Ness – Siobhan Dowd: Szólít a szörny (koprodukció a Mesebolt Bábszínházzal, rendező: Vidovszky György)
A jövő zenéje (Szerémi Zoltán előadóestje)
Lipták Ildikó: Az ajándék (a Kerekasztal Színházzal közös színházi nevelési előadás, rendező: Horváth János Antal)

Kiemelt kép: A Weöres Sándor Színház (Fotó: nyugat.hu)