Elérkezett az évnek az az időszaka, amikor a színházak sorban bejelentik, milyen bemutatókkal várják nézőiket jövőre. A már eddig kihirdetett évadokat ide kattintva böngészhetitek át.

Az új színházi évad a Fame – A hírnév ára című musicallel veszi kezdetét szeptemberben. Bagó Bertalan művészeti vezető elmondta, hogy az Ember tragédiája II.-t októberben mutatják be, mint ahogy a Diótörőcske színdarabot is, amit a 2020-ben elhunyt Csukás István kimondottan a Vörösmarty Színháznak írt. A Don Quijote de la Mancha című komédia és Agatha Christie Egérfogó című krimije novemberben dbütál, aztán a Boeing Boeing komédia nagyszínházi bemutatója következik, majd a második félévben Az öreg hölgy látogatása című dráma és a Szentivánéji álom című vígjáték kerül műsorra.

Horváth Csaba, a fizikai színház tagozatvezetője arról beszélt, hogy a Kozák András Stúdióban Werner Schwab Pisztácia és mogyoró című drámája, Szophoklész Antigoné című drámája és Szakonyi Károly Adáshiba című darabja lesz megtekinthető. A Pelikán Színházban Háy János A cégvezető című regényéből készült monodrámát, Romain Weingarten Nyár című szerelmi drámáját, Hadar Galron Mikve című drámáját, Arany János Toldi című verses költeményének színházi adaptációját, valamint Ljudmila Ulickaja Odaadó hívetek, Surik című regényét viszik színpadra.

A székesfehérvári Vörösmarty Színház bemutatói a 2021/22-es évadban:

Christopher Gore–Alen Parker: Fame A hírnév ára

Madách Imre: Ember tragédiája II.

Csukás István: Diótörőcske

Miguel de Cervantes: Don Quijote de la Mancha

Agatha Christie: Egérfogó

Marc Camoletti: Boeing Boeing

Friedrich Dürrenmatt: Az öreg hölgy látogatása

William Shakespeare: Szentivánéji álom

Werner Schwab: Pisztácia és mogyoró

Szophoklész: Antigoné

Szakonyi Károly: Adáshiba

Háy János: A cégvezető

Romain Weingarten: Nyár

Hadar Galron: Mikve

Arany János: Toldi

Ljudmila Ulickaja: Odaadó hívetek, Surik

Kiemelt kép: a székesfehérvári Vörösmarty Színház (Fotó: Székesfehérvár Turizmus)