Elérkezett az évnek az az időszaka, amikor a színházak sorban bejelentik, milyen bemutatókkal várják nézőiket jövőre. A már eddig kihirdetett évadokat ide kattintva böngészhetitek át.

Augusztus 5-én megtartotta évadnyitó társulati ülését az idén hároméves Székesfehérvári Balett Színház, ahol a Harangozó- és Jeszenszky Endre-díjas Egerházi Atilla igazgató beszámolt az előző évad eseményeiről és a következő szezonnal kapcsolatos tervekről. A 2020/2021-es évadban öt bemutatót tartottak meg, amely közül három (Carmen, Hattyúk tava, Koreográfus showcase) zajlott közönség előtt, másik kettőt (Fantomfájdalom, Aladdin) viszont csak online tudtak közvetíteni. Emellett sikerült befejezniük a Mozdulj Fehérvár! projektet is, amelynek célja a város kulturális életének felfrissítése volt változatos programok szervezésével (például a balettszínház kulisszái mögé való betekintéssel).

A 2021/2022-es évadra is komoly munícióval készül a fejér megyei balett-társulat: szeretnék élőben is előadni a korábban streamelt darabokat, így a székesfehérvári Vörösmarty Színházba hozzák el szeptember 28-án és 29-én az Aladdin című családi mesebalettet, amit október elsején egy táncdráma, a Fantomfájdalom követ, október 19-én pedig a Hattyúk tava kerül terítékre. Az első új bemutatójuk Pillangók munkacímen fut és a már említett teátrumban kerül rá sor 2021. november 15-én. Ezt követi 2022 áprilisában Budapesten a Parádé, amelynek premierjét a MÜPA Bartók fesztiválján tartják meg a Boban Marković Orkestarral közösen. Repertoáron marad továbbá a Carmen, a Rómeó és Júlia, illetve a Diótörő is. 

A Székesfehérvári Balett Színház vendégjátékok tekintetében is elfoglalt lesz a következő hónapok során, hiszen a Fantomfájdalmat több helyre is elviszik (augusztus 12-én a Szarvasi Vízi Színházba, szeptember 15-én a budapesti Nemzeti Táncszínházba, november 8-án a Békéscsabai Jókai Színházba, november 29-én a Kolozsvári Állami Magyar Színházba, december elsején a Szolnoki Szigligeti Színházba), valamint részt vesznek a Székesfehérvári Királyi Napok nyitóceremóniáján augusztus 13-án, és meghívták őket a kápolnásnyéki Café de la Danse fesztiválra is, ahol augusztus 27-én az Aritmia, 28-án pedig a FRANC című produkciókat mutatják be.

Kiemelt kép: A Székesfehérvári Balett Színház társulata (Fotó: Simon Erika)