Elérkezett az évnek az az időszaka, amikor a színházak sorban bejelentik, milyen bemutatókkal várják nézőiket jövőre. A már eddig kihirdetett évadokat ide kattintva böngészhetitek át.

Tizenkét bemutatóval, köztük a világirodalom kiemelkedő alkotásaival várja nézőit a Miskolci Nemzeti Színház a 2021/22-es évadban. A teátrum hétfőn ünnepelte megnyitásának 198. évfordulóját, az aznap tartott évadnyitó társulati ülésen Veres Pál, Miskolc polgármestere is részt vett, aki köszöntőjében arról beszélt, a színház társulata az elmúlt években elkényeztette közönségét, ezért nagy az elvárás a miskolciak részéről. „Nagy várakozással tekintünk erre az évadra, kívánom, hogy kápráztassanak el minket” – fogalmazott.

„Úgy vélem, ennek a színháznak a legnagyobb ereje a társulat. Minden évadkezdés egy új lehetőség. Az erőnk eddig is abban rejlett, hogy a minőségre törekedtünk: az olcsóság helyett a komplexitásra, az egyszerű megoldások helyett a rétegzettekre törekedtünk” – mondta Béres Attila, a Miskolci Nemzeti Színház igazgatója. „Azt kívánom magunknak, hogy minden munka legyen az a fajta összetettségre való törekvés, ami minket mindig is jellemzett” – zárta szavait az igazgató. Bemutatkoztak a társulat új tagjai is: a 2021/22-es évadra a teátrumhoz csatlakozott Béres Bence, Börcsök Olivér, Rudolf Szonja és Tegyi Kornél, Edvi Henrietta pedig meghívott művészként szerepel majd több eladásban is.

A bemutatók a megszokott módon a műfaji sokszínűséget képviselik, így a közönség láthat operettet, vígjátékokat, operát, tragédiát, táncelőadást és kortárs drámát is.

A Miskolci Nemzeti Színház bemutatói a 2021/22-es évadban:

Nagyszínház:
Szirmai Albert – Barkonyi Károly – Gábor Andor: Mágnás Miska
Ari-Nagy Barbara – Bodor Johanna – Szabó Máté: Déjá Vu
Georges Feydeau: Bolha a fülbe
Mihail Bulgakov: A Mester és Margarita
Selmeczi György – Szőcs Géza: Veron

Kamaraszínház:
Ödön von Horváth: Kasimir és Karoline
Moliére: Tartuffe
Nyikolaj Vasziljevics Gogol: A revizor
Miskolci Balett: Tiltott ösvények / Nem én voltam

Játékszín:
Vinnai András: Vojáger
Aiszkhülosz / Euripidész / Szophoklész / Hofmannstahl: Elektra
Henrik Ibsen: Nóra

Kiemelt kép: A Miskolci Nemzeti Színház évadnyitó társulati ülése (Fotó: Éder Vera)