Elérkezett az évnek az az időszaka, amikor a színházak sorban bejelentik, milyen bemutatókkal várják nézőiket jövőre. A már eddig kihirdetett évadokat ide kattintva böngészhetitek át.

A derű, a nevetés, a kikapcsolódás lesz a vezérfonala a kaposvári Csiky Gergely Színház 2021/2022-es évadának – mondta el Olt Tamás művészeti igazgató a Színházi piknik elnevezésű családi nap keretében tartott évadbejelentő sajtótájékoztatón.

A szezon szeptember 17-én veszi kezdetét Kálmán Imre Csárdáskirálynő című nagyoperettjével, amelyet Keresztes Attila rendez. Ezt egy újabb zenés mű, Olt Tamás és Váradi R. Szabolcs Tüskevár című családi musicalje követi októberben. A harmadik és negyedik nagyszínpadi bemutató két klasszikus lesz: Dosztojevszkij Karamazov testvérek című drámája februárban, Shakespeare Makrancos hölgy című vígjátéka áprilisban debütál, az évad utolsó bemutatója Galambos Attila és Szente Vajk Meseautó című musicalje lesz májusban.

Bérleten kívüli előadásként a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház, a Pécsi Nemzeti Színház, a Játékszín és a Csiky Gergely Színház koprodukciójában bemutatkozik Szente Vajk Legénybúcsú című komédiája is, amelyet Nagy Sándor állít színpadra. A nagyszínpadi gyermekbérleteseknek a klasszikus Lewis Carroll-regényből kifejezetten a Csiky Gergely Színház számára adaptált Alíz Csudaországban című családi musicalt, valamint a Madagaszkár című produkciót kínálja a teátrum.

A kaposvári Csiky Gergely Színház bemutatói a 2021/22-es évadban:

Kálmán Imre: Csárdáskirálynő (rendező: Keresztes Attila, bemutató: 2021. szeptember)
Olt Tamás – Váradi R. Szabolcs: Tüskevár (bemutató: 2021. október)
Dosztojevszkij: Karamazov testvérek (bemutató: 2022. február)
Shakespeare: Makrancos hölgy (bemutató: 2022. április)
Szente Vajk – Galambos Attila-Bolba Tamás: Meseautó (bemutató: 2022. május)
Szente Vajk: Legénybúcsú (rendező: Nagy Sándor, koprodukció a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházzal, a Pécsi Nemzeti Színházzal és a Játékszínnel)
Lewis Carroll: Alíz Csodaországban 
Madagaszkár 

Kiemelt kép: A kaposvári Csiky Gergely Színház épülete (fotó: Csiky Gergely Színház)