Elérkezett az évnek az az időszaka, amikor a színházak sorban bejelentik, milyen bemutatókkal várják nézőiket jövőre. A már eddig kihirdetett évadokat ide kattintva böngészhetitek át.

Nyolc bemutatóval készül a 2021/22-es évadra a József Attila Színház, a teátrum tíz év után ismét saját társulattal játszik, sőt, hat fiatal színművészt is szerződtettek.

Szeptember 11-én Bodrogi Gyula rendezésével nyitja meg kapuit a József Attila Színház, az Egy szoknya, egy nadrág című vígjátékban Kulcsár Viktória, Horváth Sebestyén Sándor, Ujréti László és Zöld Csaba lép színpadra. Ezt követi 18-án Szente Vajk Valami bűzlik című rendezése, amelyet Auksz Éva, Kovács Gyopár és Feke Pál közreműködésével láthat majd a közönség.

Tasnádi István Szibériai csárdás című romantikus játékát Hargitai Iván rendezi, a darab október 9-én debütál Lábodi Ádám és Kulcsár Viktória főszereplésével. A Furcsa pár női változatát szintén a teátrum újonnan kinevezett művészeti vezetője állítja színpadra, Fehér Anna és Pikali Gerda október 29-én játsszák először az előadást. Az évet november 27-én a Száll a kakukk fészkére premierje zárja, amelyet Funtek Frigyes rendezésében láthat a közönség, McMurphyt Zöld Csaba, Indiánt Fila Balázs, Ratched nővért pedig Fehér Anna alakítja majd.

Az évad második felében Az imposztor című Spiró-darab debütál először, január 29-én Boguslawski szerepében Benedek Miklós lép színpadra Bagó Bertalan rendezésében. Az évadot a Portugál zárja, amelyet Kónya Merlin Renáta és Lábodi Ádám főszereplésével Lengyel Ferenc állít színpadra március 19-én. A gyermekek szórakoztatására is gondolt a színház vezetése, a Quintus Konrád rendezésében látható Ágacska című produkcióval január 13-tól várják a legkisebbeket.

A teátrum tíz év után büszkélkedhet újra saját társulattal, melynek tagjai Auksz Éva, Fehér Anna, Jónás Andrea, Kovalik Ágnes, Pikali Gerda, Szabó Gabi, Blazsovszky Ákos, Chajnóczki Balázs, Fila Balázs, Quintus Konrád, Zöld Csaba és Nemcsák Károly. A színház frissen szerződtette Kónya Merlin Renátát, Kulcsár Viktóriát, Fekete Gábort, Horváth Sebestyén Sándort, Lábodi Ádámot és Lukács Dánielt. Tonhazier Tünde és Horváth Ádám magántáncosok a tánckar működéséért felelnek majd a jövőben, augusztus elsejétől pedig művészeti vezetőként csatlakozik a társulathoz Hargitai Iván.

A József Attila Színház bemutatói a 2021/22-es évadban:
Egy szoknya egy nadrág (rendező: Bodrogi Gyula)
Valami bűzlik (rendező: Szente Vajk)
Szibériai csárdás (rendező: Hargitai Iván)
Furcsa pár – női változat (rendező: Hargitai Iván)
Száll a kakukk fészkére (rendező: Funtek Frigyes)
Az imposztor (rendező: Bagó Bertalan)
Portugál (rendező: Lengyel Ferenc)
Ágacska (rendező: Quintus Konrád)

Kiemelt kép: A József Attila Színház bejárata (fotó: wikipedia)