Elérkezett az évnek az az időszaka, amikor a színházak sorban bejelentik, milyen bemutatókkal várják nézőiket jövőre. A már eddig kihirdetett évadokat ide kattintva böngészhetitek át.

Múlt héten megtartotta évadnyitó társulati ülését a Budaörsi Latinovits Színház, amelyen részt vett Vágó Csaba, Budaörs polgármesterének kabinetfőnöke is. A teátrum nyolc bemutatót tervez, melyek körül hat nagyszínpadi előadás, kettő pedig kisebb, gyerekeknek szóló produkció lesz – utóbbiak a Városi Ifjúsági Klubban debütálnak.

Vágó Csaba beszédében megköszönte, hogy a színház az elmúlt másfél évben erőn felül segítette az önkormányzat feladatait, többet között azzal, hogy online tartalmakat gyártottak, vagy éppen részt vettek a veszélyeztetettek számára szervezett ételkiszállításban. Hangsúlyozta, hogy a pandémiás időszak alatt lehetőség nyílt a teátrum épületének számos műszaki fejlesztésére, így az új évad produkció sokkal korszerűbb feltételek mellett valósulhatnak majd meg.

Berzsenyi Bellaagh Ádám, a Budaörsi Latinovits Színház igazgatója amellett, hogy bátor és izgalmas évadot ígért, beszélt arról is, hogy az elmúlt hónapokban négy előadást is premierközeli állapotra készített elő a társulat, így mivel jelenleg nincsenek a színházakra vonatkozó korlátozó intézkedések az országban, a közönség hamarosan számos bemutatón találkozhat majd újra a művészekkel. A 2021/22-es évadra új tagok is érkeztek a színházhoz: Hartai Petra, Mertz Tibor és Fröhlich Kristóf erősíti a társulatot.

Az első premier most szombaton lesz, Hubert Selby Jr. Rekviem egy álomért című regényének adaptációját Németh Nikolett jegyzi, az ősbemtuatót Berzsenyi Bellaagh Ádám rendezi. Ezt követi szeptember 18-án Székely Csaba Öröm és boldogság című drámája Alföldi Róbert értelmezésében, majd egy családi musicalt láthatnak a nézők, az Emil és a detektíveket Szemán Béla álmodja színpadra (zene: Nyitrai László; dalszöveg: Máthé Zsolt; koreográfia: Perjési Patrik).

Október 22-én debütál Varsányi Péter vezetésével A kis herceg, december 18-án pedig Shakespeare klasszikusát, a Szentivánéji álmot rendezi Fehér Balázs Benő. 2022 első bemutatója Thomas Vinterberg világhírű filmjének, a Vadászat premierje lesz február 26-án, az előadást Pelsőczy Réka jegyzi. Áprilisban a kiskamaszokat igyekszik majd megszólítani a színház, így Wéber Anikó Az osztály vesztese című regényét Kolozsi Angéla állítja színpadra. Az évadot Heinrich Böll Katharina Blum elveszett tisztessége című drámája zárja május 7-én, amelyet a Katona József Színház igazgatója, Máté Gábor rendez.

A Budaörsi Latinovits Színház bemutatói a 2021/22-es évadban:

Hubert Selby Jr.: Rekviem egy álomért (rendező: Berzsenyi Bellaagh Ádám)
Székely Csaba: Öröm és boldogság (rendező: Alföldi Róbert)
Erich Kästner: Emil és a detektívek (rendező: Szemán Béla)
Antoine de Saint-Exupéry: A kis herceg (rendező: Varsányi Péter)
William Shakespeare: Szentivánéji álom (rendező: Fehér Balázs Benő)
Thomas Vinterberg: Vadászat (rendező: Pelsőczy Réka)
Wéber Anikó: Az osztály vesztese (rendező: Kolozsi Angéla)
Heinrich Böll: Katharina Blum elveszett tisztessége (rendező: Máré Gábor)

Kiemelt kép: A Budaörsi Latinovits Színház társulata (Fotó: Borovi Dániel)